DOLAR 32,8476 -0.03%
EURO 35,6873 -0.04%
ALTIN 2.549,070,17
BITCOIN 21867241,13%
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Dilan ve Engin Polat Soruşturması: İfadeleri İnceleniyor

Dilan ve Engin Polat Soruşturması: İfadeleri İnceleniyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 şüphelinin ifadeleri alındı. Çift suçlamaları reddederek sadece ticari faaliyetlerde bulunduklarını ve vergilerini ödediklerini belirtti.

ABONE OL
4 Kasım 2023 10:09
Dilan ve Engin Polat Soruşturması: İfadeleri İnceleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat çifti ile birlikte 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Kartal Adliyesi’ne sevk edildi. Çift, dün akşam yaklaşık 6 saat süren ifade verdi. İfadeler sırasında Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a ise 40 sayfadan oluşan sorular yönlendirildi. Suçlamaları reddeden çift, yalnızca ticari faaliyetlerde bulunduklarını ve vergilerini düzenli olarak ödediklerini ifade etti.

Soruşturma devam ediyor ve Cumhuriyet Savcıları tarafından ifadeler detaylı bir şekilde inceleniyor.

Dilan Polat ve Engin Polat, 1 Kasım tarihinde İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, belgede sahtecilik ve vergi kanununa muhalefet suçlarından gözaltına alınmıştı. Şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konmuş, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlanmıştı. Bu raporda, şüphelilerin tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edilmişti. Para, aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edilmiş, son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada kullanılmıştı. Operasyon sonucunda şüphelilerin kimlikleri belirlenmiş ve çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Soruşturma sürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.