DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22511981,35%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dilan ve Engin Polat Çifti Dahil 18 Şüpheli Emniyetin Gözaltında

Dilan ve Engin Polat Çifti Dahil 18 Şüpheli Emniyetin Gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan 18 şüpheli, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Bu operasyon çerçevesinde, Dilan ve Engin Polat çifti de gözaltına alındı.

ABONE OL
4 Kasım 2023 10:23
Dilan ve Engin Polat Çifti Dahil 18 Şüpheli Emniyetin Gözaltında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, toplam 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Dilan ve Engin Polat çifti de bulunuyor. Emniyetin bu operasyonu, alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliğe yönelik olarak gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında çeşitli suçlamalarla gözaltına alınan 18 kişinin emniyet tarafından yapılan işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerin sağlık kontrolü için Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine sevk edildi. Bu süreçte Polat çiftinin yanı sıra, ailelerini yalnız bırakmayan anne Şükran Polat da hastane bahçesinde kameralar tarafından görüntülendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlanarak saat 09.00’da İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheliler, çıkartıldıkları adliyede basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı.

Bu operasyonun kökeni, Dilan ve Engin Polat çiftinin iş dünyasındaki faaliyetleriyle bağlantılı olarak başladı. Soruşturma, sahte faturalar ve para aklama faaliyetlerini içeriyor. Soruşturma sürecinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan bir ön inceleme raporu, tasfiye halindeki şirketlerin, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura düzenleyerek sözde ticaret yaptıklarını ve 200 milyon TL’lik para girişinin tespit edildiğini ortaya koydu. Operasyon, bu bilgilerin üzerine gerçekleştirildi. İstanbul merkezli 6 ilde, 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda Dilan ve Engin Polat dahil 17 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar sırasında Polat ailesine ait şirketler arasında para transferi yapıldığı, son aşamada ise Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkuller ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu operasyonlarla birlikte kimlikleri belirledi ve şüphelileri eş zamanlı olarak toplam 43 adreste gözaltına aldı. Bu süreçte dilan ve Engin Polat dahil 18 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı.

Soruşturma hala devam ediyor ve diğer 6 şüpheli emniyetin işlemleri tamamlanmış değil. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu şüphelileri soruşturmanın devam ettiği bu süreçte yakalamıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.