DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırıları ve Bölgesel İlişkiler İçin Cezayir’e Yapacağı Ziyaret Öncesi Açıklamalarda Bulundu
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Dünya
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırıları ve Bölgesel İlişkiler İçin Cezayir’e Yapacağı Ziyaret Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırıları ve Bölgesel İlişkiler İçin Cezayir’e Yapacağı Ziyaret Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cezayir ziyareti öncesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Türkiye-Cezayir ilişkilerinin gündemde olduğu açıklamalar yapıldı. İki lider, bölgesel meseleler ve ekonomik işbirliği konularını ele alacak.

ABONE OL
20 Kasım 2023 22:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Saldırıları ve Bölgesel İlişkiler İçin Cezayir’e Yapacağı Ziyaret Öncesi Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Cezayir’e resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgesel meselelerin yanı sıra Türkiye-Cezayir ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik önem taşıyor. Erdoğan, ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada, Cezayir’in duruşunu her zaman net ortaya koyan bir ülke olduğunu belirterek, görüşmenin önemine vurgu yaptı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un daveti üzerine gerçekleşecek ziyaret, Türkiye’nin İsrail’in Gazze’ye saldırılarını durdurma çabaları sürerken, Erdoğan’ın bölgesel meseleleri ele almak ve Türkiye-Cezayir ilişkilerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği ilk bölgesel ziyaret olma özelliği taşıyor.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, göreve gelmesinin ardından Türkiye’yi iki kez ziyaret etti. İki lider, BM Genel Kurulu toplantıları kapsamında New York’taki Türkevi’nde de bir araya geldi. Erdoğan’ın Cezayir ziyareti, Türkiye ve Cezayir arasındaki güçlü tarihi ilişkileri daha da pekiştirmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, iki ülke arasında atılacak adımların bulunduğunu ve ekonomik işbirliğinin artırılmasının öncelikli hedeflerden biri olduğunu belirtti. Türk yatırımlarının 6 milyar doları aştığı Cezayir’de ticaret hacminin 2022’de 5,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Büyükelçi Küçükyılmaz, 2023’te 6 milyar doların aşılmasını beklediklerini ve liderlerin belirlediği 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmayı planladıklarını dile getirdi.

Erdoğan, ziyaret kapsamında Gazze’deki durumu ve İsrail saldırılarını da ele alacak. Cezayir ile Türkiye, bölgesel meselelerde tam koordinasyon içinde hareket ediyor ve İsrail’e karşı ortak bir duruş sergiliyor. İki lider arasındaki görüşme, Türkiye’nin bölgedeki etkin rolünü güçlendirmeyi amaçlıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.