DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Gazze Krizi ve İlişkileri Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Gazze Krizi ve İlişkileri Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın adil bir çözüm için çaba sarf etmesi ve İslam dünyasının İsrail üzerinde baskıyı artırması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
10 Kasım 2023 18:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Gazze Krizi ve İlişkileri Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için Taşkent’e gitti. Burada İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sonlandırmasının bölge ve dünya barışına hizmet edeceğini belirterek, İslam İşbirliği Teşkilatının, düzenlenecek olağanüstü zirvede adil bir çözüme ulaşmak için gayret sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin garantör sorumluluğunu alarak meseleyi çözüme kavuşturmaya hazır olduğunu belirten Erdoğan, İslam dünyasının ortak bir tutum alarak İsrail üzerinde baskıyı artırması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin bu görüşmesi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı ortak bir tutum oluşturulması ve bölgesel konularda iş birliği yapılması adına önemli bir gelişmeyi temsil etmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.