DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırı Davasında 6 Sanık Tahliye Edildi

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırı Davasında 6 Sanık Tahliye Edildi

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı saldırı davasında 6 sanık tahliye edildi. Ahlam Albashır ve Ferhat Habeş'in savunmaları dikkat çekti. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
13 Kasım 2023 18:29
Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Bombalı Saldırı Davasında 6 Sanık Tahliye Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin davada mahkeme süreci devam ediyor. Olayla ilgili 12 tutuklu sanık duruşmaya katıldı, bazı sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 99 kişi de yaralanmıştı. Mahkemede savunma yapan Ferhat Habeş, PKK’dan kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirterek, suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Ahlam Albashir ise kız kardeşiyle görüşmek istediğini söyleyerek savunma yapmadı. Diğer sanıklar ise mahkemeden tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Mahmud Haso, Hadice Alkurdia, Salih Carkes, Hadir Carkes, Yasir Al Korali ve suça sürüklenen çocuk A.E.’nin tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak tahliyelerine karar verdi. Ancak aralarında Ahlam Albashir’in de bulunduğu 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Ahlam Albashir’in ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme’ gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılması talep ediliyor. Firari sanıkların da aralarında bulunduğu diğer şüphelilere de benzer suçlardan cezalar isteniyor.

Olay, Türkiye’nin gündemine damga vuran bir terör saldırısı olması nedeniyle kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Mahkeme sürecinin ilerleyişi ve verilen kararlar, olayın boyutlarını ve hukuki sonuçlarını daha da belirginleştirecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.