DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arnavutluk Parlamentosu’nda Muhaliflerden Şiddetli Protesto: Sis Bombalarıyla Yangın Çıkardılar

Arnavutluk Parlamentosu’nda Muhaliflerden Şiddetli Protesto: Sis Bombalarıyla Yangın Çıkardılar

Arnavutluk parlamentosunda muhalif milletvekilleri, 2024 bütçesine karşı renkli sis bombaları kullanarak şiddetli bir eylem gerçekleştirdi. Başbakan Edi Rama'nın da katıldığı oturumu duman altında bırakan muhalifler, küçük çaplı bir yangın çıkardı. Buna rağmen parlamento, 2024 bütçesine ilk onayı verdi.

ABONE OL
21 Kasım 2023 13:45
Arnavutluk Parlamentosu’nda Muhaliflerden Şiddetli Protesto: Sis Bombalarıyla Yangın Çıkardılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arnavutluk parlamentosu, muhalif milletvekillerinin iktidardaki Sosyalist Parti aleyhindeki şiddetli bir eylemine sahne oldu. Muhalifler, 2024 bütçesine karşı renkli sis bombaları kullanarak protesto düzenledi. Sandalyeleri kürsünün önüne yığan muhalifler, kırmızı, yeşil ve pembe dumanlı sis bombaları kullanarak Başbakan Edi Rama’nın da katıldığı oturumu duman altında bıraktı. Protesto sırasında parlamentoda küçük çaplı yangın çıkarken, yangın kontrolden çıkmadan söndürüldü.

Güvenlik görevlileri, muhalif milletvekillerini Başbakan Rama’dan uzak tutmaya çalıştı. Rama, muhalefeti sokağa yakışacak dil ve davranışları meclise taşımakla suçladı. Muhaliflerin çabalarına rağmen 140 sandalyeli parlamento, 2024 bütçesine 73 vekilin oyuyla ilk onayı verdi. 7 milyar avroluk kamu harcaması öngören bütçe, ilk onayın ardından parlamento komitelerinde müzakere edilecek ve daha sonra parlamento genel kurulunda nihai oya sunulacak.

Muhalif lider ve eski Başbakan Sali Berisha, bütçe oylamasını engelleme çağrısı yaparak “Rama rejimine” karşı direnişlerinin devam edeceğini açıkladı. Arnavutluk’ta Sosyalist Parti liderliğindeki hükümeti yolsuzlukla suçlayan muhalifler, daha önce de 9 Kasım’da sis bombası atarak parlamentoyu duman altında bırakmıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.