DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500,35%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

1 Milyon Filistinlinin Türk Vatandaşı Olacağı İddiası Uydurmadır

1 Milyon Filistinlinin Türk Vatandaşı Olacağı İddiası Uydurmadır

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağı iddiasının uydurma olduğunu açıkladı.

ABONE OL
7 Kasım 2023 11:26
1 Milyon Filistinlinin Türk Vatandaşı Olacağı İddiası Uydurmadır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’yi bombaladığı süreçte yaşanan insanlık dramının ardından Filistinlilerin akıbeti merak konusu oldu. Bu dönemde sosyal medyada ortaya atılan bazı iddialar arasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması ve Türkiye’de yaşaması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaştığı yönünde iddialar da bulunuyordu.

Ancak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bu iddiaların tamamen uydurma olduğu vurgulandı. Söz konusu açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Netanyahu’nun böyle bir açıklaması olmadığı ifade edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu tür yanlış bilgilendirme girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgularken, sosyal medya ve diğer iletişim platformlarında doğruluk kontrolüne önem verilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu açıklama, gerçekdışı iddiaların yayılmasını önlemek ve kamuoyunu yanıltıcı bilgilere karşı duyarlılık yaratmak amacıyla yapıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.