DOLAR 32,8447 -0.03%
EURO 35,7335 -0.01%
ALTIN 2.543,74-0,02
BITCOIN 2169390-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısında Gündemi Değerlendirdi

Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısında Gündemi Değerlendirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Akşener, ayrıca Yüksek Yargı ile ilgili tartışmalara ve Atatürk'ün anılmasına vurgu yaptı.

ABONE OL
15 Kasım 2023 15:31
Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısında Gündemi Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de düzenlenen grup toplantısında önemli konulara değindi. Akşener, öncelikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, KKTC’nin stratejik önemine vurgu yaptı. Akşener, “KKTC’nin varlığının ve bağımsızlığının stratejik bir öneme sahip olduğunu bir kere daha görüyoruz. Doğu Akdeniz, Kafkasya, Orta Doğu ve hatta Kuzey Afrika’da olup bitenleri çok iyi okumak, çok iyi anlamak durumundayız.” dedi. Ayrıca, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olma çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Akşener, konuşmasında ayrıca 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne değinerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve anlamaktan yoksun olanlara Cumhuriyetimizin kuruluş ilke ve değerleriyle problemi olanlara Türk milletinin Atatürk ve Cumhuriyet sevdasından rahatsız olanlara hatırlatmak istediğim bir şey var; eğer ki bugün, memleketimizde ezanlar okunuyorsa, eğer ki bugün gökyüzünde şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Ne yaparsanız yapın, bu borcu unutturamayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Yüksek yargıdaki tartışmalara da değinen Akşener, Can Atalay davasıyla ilgili yaşananları eleştirdi. Akşener, hukuk skandallarının devlet krizine dönüştüğünü belirterek, “Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin, Anayasa’ya yönelik saldırısının hemen öncesinde aynı AYM yine dönemin Almanya’sından esintiler barındıran, ‘Dezenformasyonla mücadele’ yasasıyla gündeme gelen; ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunun ve bu suça hapis öngören düzenlemenin iptalini reddetmişti. Biz de bu kararı eleştirdik. Bu eleştirinin haklı olduğunu da düşünüyoruz. Ama çıkıp da ‘AYM kapatılmalıdır’ demeyiz.” dedi.

Akşener, konuşmasında ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Atatürk’ü anma konusundaki tutumunu eleştirdi ve 3 Mart 1924 tarihinde kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Atatürk tarafından kurulduğuna dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.