DOLAR 32,9629 -0.12%
EURO 35,7786 -0.28%
ALTIN 2.525,790,74
BITCOIN 22330954,67%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘El Kaldırmama’ Olayı ve İkinci Tur Kararı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘El Kaldırmama’ Olayı ve İkinci Tur Kararı

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP kurultayında yaşanan 'el kaldırmama' olayını ilk kez açıkladı. İkinci tura katılmama kararı alan Kılıçdaroğlu'nun kararı, yakın bir tweet nedeniyle değişti.

ABONE OL
8 Kasım 2023 06:42
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘El Kaldırmama’ Olayı ve İkinci Tur Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlediği olağan kurultay, partinin genel başkanlık seçimi için sahne oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıllık genel başkanlık döneminin ardından bu kez Özgür Özel’e koltuğunu devretti. Ancak kurultayın en dikkat çeken anlarından biri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “el kaldırmama” olayı oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın ikinci turuna katılmama kararı aldığını ve Özgür Özel’in kurultay salonunda elini kaldırmasının engellendiği iddia edilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e verdiği röportajda bu olayı ilk kez detaylarıyla anlattı.

Kılıçdaroğlu, ikinci tura katılmama kararı aldığını belirterek, Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu özel bir odada görüştüğünü ifade etti. İmamoğlu’na, “Özgür Beyi de çağırsın, ben elimi de kaldırayım” dediğini aktardı. Ancak bu kararın ardından, sosyal medyada Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu söylenen bir Twitter hesabından atılan bir tweet, Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etti.

Söz konusu tweet, Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki kararını sanki bir talimatla yerine getiriyormuş gibi gösterdi. Bu durum, Kılıçdaroğlu’nu ciddi şekilde etkiledi ve kararından vazgeçti. Kılıçdaroğlu, tweet nedeniyle kurultayın devamında adaylıktan vazgeçmeyip seçime katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu kararın ardında olan biteni anlatırken duygusal bir anıyı da paylaştı. Depremzede bir muhtarın ağlayarak, “Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da, hakkımızı helal etmiyoruz” dediğini ifade etti. Bu isteğin ardından Kılıçdaroğlu, adaylıktan çekilmeme kararı aldığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları, CHP kurultayında yaşanan önemli bir anın perde arkasını gün yüzüne çıkarıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.