DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18453811,32%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

04:59

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul İlçe Belediyeleri, İsrail Ürünlerine Karşı Boykot Kampanyası Başlatıyor

İstanbul İlçe Belediyeleri, İsrail Ürünlerine Karşı Boykot Kampanyası Başlatıyor

İstanbul ilçe belediyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki olarak İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesini duyurdu. Boykot kampanyası, İsrail destekçisi firmalara karşı bir tepki olarak büyümeye devam ediyor.

ABONE OL
9 Kasım 2023 13:00
İstanbul İlçe Belediyeleri, İsrail Ürünlerine Karşı Boykot Kampanyası Başlatıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, uluslararası kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken, İstanbul’da bulunan ilçe belediyeleri de bu saldırılara karşı boykot kampanyası başlatıyor. İsrail’in yerleşim alanları, mülteci kampları, kamu binaları, hastaneler, eğitim kurumları ve ibadethaneler ayrımı yapmaksızın gerçekleştirdiği saldırılar, uluslararası bazı firmaların İsrail’i desteklemesine karşı büyük tepkilere yol açtı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine, İstanbul’da bulunan ilçe belediyeleri, İsrail menşeli ürünleri boykot edeceklerini sosyal medya üzerinden paylaştılar. Bu boykot kampanyası, İsrail’e destek veren firmalara karşı bir tepki olarak büyümeye devam ediyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, sosyal tesislerinde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağını açıkladılar. Diğer ilçe belediyeleri de benzer adımlar atmış, İsrail menşeli ürünlerin satışını durduracaklarını duyurdular.

İşte İsrail ürünlerine karşı boykot kampanyası başlatan İstanbul ilçe belediyeleri:

Başakşehir Belediyesi: “Kıymetli komşularımız, mola kafelerimizde İsrail menşeli hiçbir ürün satılmamaktadır.”

Bayrampaşa Belediyesi: “Sosyal tesislerimizde İsrail menşeli ürünlere yer yok. Filistinli kardeşlerimizin daima yanındayız.”

Beyoğlu Belediyesi: “Filistin’in yanındayız. Saldırıların ilk gününden itibaren belediyeye ait tesislerde İsrail’e ait markaların ürünlerinin satılmadığını kaydetti.”

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner: “Filistin’in yanındayız, Filistin’e yapılan zulme sessiz kalmıyoruz. Belediyemize ait sosyal tesislerimizde İsrail destekçisi ürünlerin satışı yapılmamaktadır.”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz: “Boykota katıldık.”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken: “Boykot kararı aldık.”

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan: “Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız.”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta: “Filistin’in haklı mücadelesinde zalimliğe ve haksızlığa karşı tarafımızın açık ve net olduğunu bildirdi.”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin: “Filistin’in yanında olduklarını dile getirirken.”

Güngören Belediyesi: “Geçici değil kalıcı boykot!” başlığıyla açıklama yaptı.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Katliama sessiz kalarak destek sağlamış olan kuruluşların ürünleri de boykot edilecektir.”

Silivri Belediyesi: “İlçemizdeki tüm kuruluşların ticari değil insani duygu ve düşünceleri dikkate alması daha da anlamlı olacaktır.”

Sultanbeyli Belediyesi: “Her alanda, tüm imkanlarımızla işgalci İsrail’le mücadele edeceğiz.”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: “Vatandaşları da geçici değil sürekli boykota davet ettiklerini kaydetti.”

Ümraniye Belediyesi: “İsrail menşeli hiçbir ürünün satışı yapılmamaktadır.”

Zeytinburnu Belediyesi: “Vatandaşların duaları Filistinlilerle olduğunu aktardı.”

Bu boykot kampanyası, İsrail’in Filistin’deki saldırılarına karşı duyulan tepkinin bir ifadesi olarak büyümekte olup, İsrail destekçisi firmaların ürünlerine karşı bir tepki olarak yaygınlaşmaya devam ediyor. Ayrıca, İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin boykot edilmesi, sosyal medyada da büyük bir ses getiriyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.