DOLAR 32,8420 -0.2%
EURO 35,6752 -0.57%
ALTIN 2.535,970,06
BITCOIN 2190219-0,78%
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İngiltere Kralı III. Charles Barış ve İstikrarı Destekleyeceğini Vurguladı

İngiltere Kralı III. Charles Barış ve İstikrarı Destekleyeceğini Vurguladı

İngiltere Kralı III. Charles, 72 yıl sonra yapılan ilk kral konuşmasında hükümetinin Orta Doğu'da barış ve istikrarı destekleyeceğini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde.

ABONE OL
7 Kasım 2023 18:41
İngiltere Kralı III. Charles Barış ve İstikrarı Destekleyeceğini Vurguladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere Kralı III. Charles, ülkede 72 yıl sonra gerçekleşen ilk kral konuşmasında, hükümetinin Orta Doğu’da barış ve istikrarı destekleyeceğini vurguladı. Yeni yasama yılı açılış töreni sırasında Lordlar Kamarası’nda hükümet programını okuyan Kral III. Charles, annesi Kraliçe Elizabeth’in hizmet ve bağlılık mirasını anarak konuşmasına başladı. Kral, “Sevgili annem, merhum Kraliçe’nin bu ülkeye bıraktığı hizmet ve bağlılık mirasının bilincinde olarak 70 yıldan fazla bir sonra ilk Kral konuşmasını yapıyorum” dedi.

Kral III. Charles, hükümetinin gelecek nesillerin çıkarlarına odaklanarak uzun vadeli kararlar almayı hedeflediğini belirtti. Ekonomik büyümeyi artırmak için çalışacaklarını ve enflasyonu azaltmayı, ailelerin yaşam maliyetlerini düşürmeyi, işletmelerin yeni iş ve yatırımları finanse etmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Ayrıca, Kral Charles İngiliz hükümetinin uluslararası ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışarak Ukrayna’yı destekleyeceğini, NATO’yu güçlendireceğini, güvenlik sorunlarına çözüm arayışında olacağını, Gazze’ye insani yardımı kolaylaştıracağını ve Orta Doğu’da barış ve istikrarı destekleyeceğini vurguladı.

Kral konuşmasının ardından, bir grup kişi Parlamento Meydanı yakınında protesto gösterisinde bulundu ve “Benim Kralım Değil” yazılı pankartlar taşıdı. Bu, 1951 yılındaki George VI tarafından yapılan son Kral konuşmasının ardından gerçekleşen ilk kral konuşmasıydı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.