DOLAR 32,8364 -0.2%
EURO 35,6675 -0.61%
ALTIN 2.539,190,18
BITCOIN 2167377-2,53%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KCK Hedeflerine Hava Harekatı Düzenledi

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KCK Hedeflerine Hava Harekatı Düzenledi

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KCK teröristlerine yönelik hava harekatı düzenleyerek hudut güvenliğini sağlıyor. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
7 Kasım 2023 18:38
Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KCK Hedeflerine Hava Harekatı Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ürk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Gara ve Kandil bölgelerine yönelik hava harekatı düzenledi. Harekatın amacı, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu PKK/KCK terör örgütünün etkisiz hale getirilmesi ve Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının bertaraf edilmesi olarak açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, hava harekatlarının Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde gerçekleştirildiği vurgulandı.

Hava harekatı, Gara ve Kandil bölgelerindeki terörist hedeflere 18.00 saatlerinde başladı. Bu harekat kapsamında, bölücü terör örgütü PKK/KCK tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve depolar içeren toplam 12 hedef imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, harekat sırasında yerli ve milli mühimmatı en üst düzeyde kullanarak çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi.

Harekatın amacı, Türk milletinin huzur ve güvenliğini sağlamak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek ve masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbiri almak olarak belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin ve milletin güvenliği için terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Bu tür harekatlarla Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleyi sürdürerek ülkenin ve milletin güvenliğini sağlama yolunda adım atıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.