DOLAR 32,8434 -0.18%
EURO 35,6993 -0.53%
ALTIN 2.539,530,20
BITCOIN 2161842-2,21%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Erzurum’da Dönerci Dükkanı Sahibi, Atatürk’e Hakaret Nedeniyle Gözaltına Alındı

Erzurum’da Dönerci Dükkanı Sahibi, Atatürk’e Hakaret Nedeniyle Gözaltına Alındı

Erzurum'da faaliyet gösteren dönerci dükkanının sahibi Mustafa Atmaca, TikTok platformunda yaptığı canlı yayında Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Adli işlemler devam ediyor.

ABONE OL
12 Kasım 2023 13:50
Erzurum’da Dönerci Dükkanı Sahibi, Atatürk’e Hakaret Nedeniyle Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da faaliyet gösteren bir dönerci dükkanının sahibi olan Mustafa Atmaca, popüler sosyal medya platformu TikTok’ta açtığı ‘Hacı’nın yağ akımı’ adlı hesabında 650 bin takipçiye ulaşmıştı. Ancak Mustafa Atmaca, canlı yayında bir takipçisiyle gerçekleştirdiği tartışma sonrasında Atatürk’e hakaret içeren ifadeler kullanarak gündem oldu.

Tartışma sırasında Atmaca, “Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan’a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs te bizim toprağımız. Siz İsrail’e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti” ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin ardından Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Atmaca’yı Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına aldı. Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda Atmaca’nın 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Kanunu’na muhalefet suçundan gözaltına alındığı belirtildi.

Mustafa Atmaca, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Adli tahkikat devam ederken, Mustafa Atmaca’nın kullanıcıları arasında geniş bir takipçi kitlesi bulunan TikTok hesabı da gündemdeki yerini koruyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.