DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18444760,91%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Dilan Polat ve Engin Polat İfadelerini Verdi: Kara Para Aklama Soruşturması Detayları

Dilan Polat ve Engin Polat İfadelerini Verdi: Kara Para Aklama Soruşturması Detayları

Kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat ifade verdi. İfadeler sırasında Dilan Polat'ın ağladığı ve işletmelerin muhasebe işlerinden eşinin sorumlu olduğunu belirttiği öğrenildi.

ABONE OL
4 Kasım 2023 10:06
Dilan Polat ve Engin Polat İfadelerini Verdi: Kara Para Aklama Soruşturması Detayları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, belgede sahtecilik ve vergi kanununa muhalefet suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat, eşi Engin Polat ve birinci derece yakınlarının da aralarında bulunduğu toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. İfadeleri sırasında Dilan Polat’ın ağladığı ve işletmelerin muhasebe işlerinden eşinin sorumlu olduğunu belirttiği öğrenildi.

Şüphelilerden bazılarına yöneltilen sorulardan biri, operasyondan kısa bir süre önce neden adres değişikliği yaptıkları oldu. Çift, bu soruya çocuklarının okulu için adres değişikliği yaptıklarını ifade etti. Aylık gelirlerini ise 150 ila 200 bin TL olarak beyan ettikleri öğrenildi.

Engin Polat ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım, kapattım, doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık, emek verdik” dedi. Engin Polat’ın babası Sezgin Polat da suçlamaları reddederek her şeyin avukatları Ahmet Gün tarafından ayarlandığını belirtti. Ahmet Gün ise aylık gelirini 300 bin TL olarak gösterdi ve şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade etti.

Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdiği belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.