DOLAR 32,8164 -0.25%
EURO 35,6693 -0.6%
ALTIN 2.538,670,16
BITCOIN 2185129-0,99%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu Sağlık Kontrolünden Geçti, Suçlamaları Reddetti

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu Sağlık Kontrolünden Geçti, Suçlamaları Reddetti

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklanan Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu, sağlık kontrolünden geçti. Tutuklu şahıslar suçlamaları kabul etmiyor.

ABONE OL
5 Kasım 2023 13:42
Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu Sağlık Kontrolünden Geçti, Suçlamaları Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamaları nedeniyle tutuklandıktan sonra Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrollerinden geçirildi. Toplam 12 kişi tutuklandı, ancak tutuklu şahıslar suçlamaları kabul etmiyorlar.

Suçlamalar arasında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” yer alıyor. Tutuklu şahıslar arasında Dilan Polat ve Engin Polat da bulunuyor.

Dilan Polat, sağlık kontrolünden sonra polis aracına bindirilirken suçsuz olduklarını vurguladı. Sıla Doğu ise sağlık kontrolünün ardından basın mensuplarının sorularına “Hiçbir suçlamaları kabul etmiyoruz” yanıtını verdi.

Dilan Polat, ifade verirken sürekli ağladı ve kendilerine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdi.

Sağlık kontrolünün ardından tutuklu şahıslar polis aracına bindirilerek cezaevine gönderildi.

Bu olay, İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleşen bir operasyonun sonucunda geldi. 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, toplam 17 kişi gözaltına alındı. İşte suçlamaların ardındaki detaylar: Tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edildi. Paralar aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildi ve son aşamada gayrimenkul ve çok sayıda araç alınmak üzere kullanıldı.

Tutuklu şahısların durumuyla ilgili süren soruşturma devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.