DOLAR 34,2432 0.12%
EURO 37,3729 0.26%
ALTIN 2.933,380,24
BITCOIN 23039032,31%
İstanbul
20°

KAPALI

12:55

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlilere Ait Şifa Hastanesi’ne Operasyon Düzenledi

İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlilere Ait Şifa Hastanesi’ne Operasyon Düzenledi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan Şifa Hastanesi'ne düzenlediği operasyonla ilgili gelişmeler. İddialara göre, Hamas üyelerinin hastanede saklandığı belirtiliyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 06:48
İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlilere Ait Şifa Hastanesi’ne Operasyon Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalar kapsamında Hamas’a ait olduğu iddia edilen Şifa Hastanesi’ne operasyon düzenledi. İsrail ordusu, hastanenin belirli bir bölgesinde gerçekleşen operasyonun, Hamas üyelerinin saklandığı istihbaratı üzerine gerçekleştirildiğini açıkladı.

Operasyon öncesinde İsrail askerleri, hastanede bulunan iddia edilen Hamas üyelerine “teslim ol” çağrısında bulundu. Sivillerle iletişim kurmak amacıyla Arapça tercümanlar ve sağlık ekipleri operasyona destek verdi. Şifa Hastanesi’ndeki aramaların devam ettiği belirtiliyor.

Bu operasyonun ardında ABD Başkanı Joe Biden’ı sorumlu tutan Hamas, ABD’nin Gazze’deki hastaneleri saklanmak için kullanma iddialarına sert tepki gösterdi. Operasyon, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby’in Hamas’ın Gazze’deki hastaneleri “altındaki tünelleri” kullanarak askeri operasyonlarını yürütmek amacıyla kullandığı yönündeki açıklamalarının ardından geldi.

İsrail ordusu, operasyonun bir istihbarat bilgisine dayandığını ve askerlerin özel eğitim aldığını belirtti. Ancak, uluslararası toplum ve insan hakları savunucuları, hastanelerin savaş alanı olarak kullanılmasını şiddetle kınayarak, hastaneler ve hastaların korunması gerektiğini vurguluyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.