DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 21440063,26%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

12:56

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yavuz Ağıralioğlu, Yeni Parti mi Kuruyor?

Yavuz Ağıralioğlu, Yeni Parti mi Kuruyor?

İYİ Parti'den ayrılan Yavuz Ağıralioğlu, yerel seçim sonrasında yeni bir siyasi merkez oluşturarak yeni bir parti kurma hazırlıklarına başladı. Ağıralioğlu, siyasi spektrumun ötesinde, memleket için gelecek inşa edebilen bir parti vizyonuyla hareket ediyor.

ABONE OL
14 Kasım 2023 09:10
Yavuz Ağıralioğlu, Yeni Parti mi Kuruyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’nin 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, genel seçimlere kısa bir süre kala HDP’nin Millet İttifakı ile iş birliğine karşı çıkarak istifa etmişti. Terörle mücadelede net bir duruş sergileyen Ağıralioğlu, istifasının ardından yeni bir siyasi oluşum için adımlar atmaya başladı.

İsmail Saymaz’ın haberine göre, Ağıralioğlu, yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin ikinci yüzyıla yeni bir siyasi dil ve sorumlulukla başlaması gerektiğini vurgulayarak, “Yetişmiş nice evladı var memleketin. Hiçbir taassup ve siyasi parantezin bu liyakat alanını kapatmasına engel olmayacak yeni siyasi bir merkez inşa etmeliyiz. Önce bir siyasi merkez, sonra yeni bir siyasi partiye döner. Yerel seçimden sonra partinin kuruluşu ihtiyaç haline gelir” şeklinde konuştu.

Ağıralioğlu, kurmayı planladığı partinin sağ ya da solda değil, yeni bir siyasi merkezde konumlanacağını ve ideolojik ayrımlardan uzak bir şekilde memleketin geleceği için çalışacak bir yapı oluşturacaklarını belirtti. Henüz parti ismi netleşmese de, Ağıralioğlu, “Kimseyi ideolojik olarak dürtmeyen, hamaset girdabındaki tartışmalara sürüklemeyen, memleket için gelecek inşa edebilen kabiliyetimize nezaket edecek bir isim” bulacaklarını ifade etti.

Ağıralioğlu’nun yeni parti oluşumu için kadroda düşündüğü isimleri ise şu aşamada açıklamadı. Ancak, “Siyasetin şimdiye kadar yetiştirdiği bütün kıymetli ve şöhretli adamlar memleketi bugüne getirdi. Bugünden sonra yetişmiş, nitelikli, hangi işi yapıyorsa onun en iyilerinin memleket hizmetine sunulacağı liyakatli şöhretsizler teklif edeceğim” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.