DOLAR 32,8214 -0.24%
EURO 35,6588 -0.62%
ALTIN 2.540,350,23
BITCOIN 2166647-2,78%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünlü Şef Somer Sivrioğlu’nun Restoran Duvarı Çökme Davası

Ünlü Şef Somer Sivrioğlu’nun Restoran Duvarı Çökme Davası

İstanbul Beşiktaş'ta ünlü şef Somer Sivrioğlu'na ait restoranın bahçe duvarının çökmesi sonucu yaşanan olayın davası devam ediyor. Bilirkişi raporuna göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dahil olmak üzere restoran yetkilileri ve mülk sahipleri denetim eksikliği nedeniyle kusurlu bulunuyor. Detaylar mahkeme süreciyle birlikte haberimizde.

ABONE OL
1 Kasım 2023 23:35
Ünlü Şef Somer Sivrioğlu’nun Restoran Duvarı Çökme Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Beşiktaş’ta ünlü şef Somer Sivrioğlu’na ait restoranın bahçe duvarının çökmesi sonucu yaşanan olayla ilgili dava devam ediyor. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Beşiktaş’ta meydana gelen olayın ardından bilirkişi raporu incelendi. Raporda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dahil olmak üzere restoran yetkilileri ve mülk sahiplerinin denetim eksikliği nedeniyle kusurlu olduğu belirtildi.

Ünlü şef Somer Sivrioğlu, savunmasında duvarın sorumluluğunun kendilerinde olmadığını, yaklaşık 1 metrelik mesafe farkı nedeniyle belediyenin sorumluluk alanında olduğunu düşündüğünü ifade etti. Diğer sanık Kadri Berk Cemail de duvarla ilgili bilgisi olmadığını ve taşınmazın durumuna ilişkin kiralama sırasında inceleme yapmadıklarını belirtti.

Tanık Burhan Köroğlu, olay günü restoranda yemek yedikten sonra duvarın olduğu bölgeden 2 grup şeklinde yürüdüklerini, duvarın gözlerinin önünde patlar gibi çöktüğünü ve yardım için hemen taşları kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Müşteki avukatları, duvar ve restoran arasındaki mesafenin 1 metre olduğu hususunu kabul etmediklerini ve müvekkillerine olay sonrası hiçbir şekilde ulaşılmadığını dile getirerek Somer Sivrioğlu’nun yurt dışında yaşadığı gerekçesiyle adli kontrol veya yurt dışına çıkış yasağı talep etti.

Mahkeme, müşteki avukatlarının taleplerini reddetti ve duruşmayı erteledi. Davanın ilerleyen süreçte nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.