DOLAR 32,8728 0.05%
EURO 35,7192 -0.04%
ALTIN 2.541,260,26
BITCOIN 2158992-3,41%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail İle Dezenformasyon Mücadelesinde Öne Çıkıyor

Türkiye ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail İle Dezenformasyon Mücadelesinde Öne Çıkıyor

Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik gerilim, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un öne çıkan rolüyle uluslararası medyada gündemde. İsrail medyasında yer alan bir haberde, "Erdoğan'ın gölgesi Hamas için küresel savunuculuk rolü üstleniyor" başlığı altında Fahrettin Altun hedef alındı. Gazze'deki çatışmalar sırasında Türkiye'nin sert tepkisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hamas bir terör örgütü değil, mücahitler topluluğudur" açıklamaları, Türkiye'nin İsrail'e karşı takındığı net tavrın bir yansıması olarak kabul ediliyor. İsrail medyası ise bu tavrı olumsuz bir şekilde karşılıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki yıllardan farklı bir strateji izlediğine dikkat çekiyor.

ABONE OL
4 Kasım 2023 10:14
Türkiye ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail İle Dezenformasyon Mücadelesinde Öne Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail İle Dezenformasyon Mücadelesinde Öne Çıkıyor

Türkiye ve İsrail arasındaki diplomatik gerilim, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un öne çıkan rolüyle uluslararası medyada gündemde. İsrail medyasında yer alan bir haberde, “Erdoğan’ın gölgesi Hamas için küresel savunuculuk rolü üstleniyor” başlığı altında Fahrettin Altun hedef alındı.

Gazze’deki çatışmalar sırasında Türkiye’nin sert tepkisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hamas bir terör örgütü değil, mücahitler topluluğudur” açıklamaları, Türkiye’nin İsrail’e karşı takındığı net tavrın bir yansıması olarak kabul ediliyor. İsrail medyası ise bu tavrı olumsuz bir şekilde karşılıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki yıllardan farklı bir strateji izlediğine dikkat çekiyor.

Haberde, Türkiye’nin, İsrail ile olan diplomatik ilişkileri sürdürürken somut yaptırımlardan kaçındığı, ancak hem sosyal medya hem de geleneksel medya aracılığıyla İsrail’e karşı ulusal ve uluslararası çapta sert eleştiriler yönelttiği belirtiliyor. İşte bu stratejinin ön saflarında yer aldığı ifade edilen isim, İletişim Başkanı Fahrettin Altun.

Fahrettin Altun’un özellikle İletişim Başkanlığı aracılığıyla, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde yürütülen yayınlarla İsrail’in Gazze’de sistematik olarak sivilleri katlettiği iddialarını dünya kamuoyuna duyurduğu vurgulanıyor.

Times of Israel’de yer alan yazının sonunda ise, “Erdoğan’ı devirmek mümkün değil, ancak Fahrettin Altun ve ekibinin durdurulması gerekiyor. Hemen!” ifadelerine yer veriliyor.

İsrail ve Türkiye arasındaki gerilimin medya ve iletişim alanındaki yansımaları devam ederken, Fahrettin Altun’un uluslararası ilişkilerdeki rolü de yakından takip ediliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.