DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8610 0.65%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM’de Sera Kadıgil ve Leyla Şahin Usta Arasında Anayasa Tartışması

TBMM’de Sera Kadıgil ve Leyla Şahin Usta Arasında Anayasa Tartışması

TBMM'de TİP Milletvekili Sera Kadıgil ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında, Yargıtay'ın Can Atalay davası ve Anayasa Mahkemesi üyelerine yönelik suç duyurusuyla ilgili gerçekleşen sert tartışma.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:19
TBMM’de Sera Kadıgil ve Leyla Şahin Usta Arasında Anayasa Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’de yaşanan hareketli bir günün ardından TİP Milletvekili Sera Kadıgil ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın Can Atalay davası bağlamında sert bir polemik yaşandı. Sera Kadıgil, “Sürekli yalan söyleniyor. Yeni anayasa yapmak için bir kriz yaratılmış durumda.” şeklindeki ifadeleriyle gündemdeki konuya dikkat çekti.

AK Parti sıralarından gelen tepkiler üzerine Leyla Şahin Usta, “Böyle bir ithamı asla kabul etmiyoruz. Bir milletvekilinin başka bir milletvekiline yalancı deme hakkı ne kürsüde vardır ne de oturduğu yerde vardır.” diyerek Kadıgil’e karşı çıkarken, “Kimseye yalancı deme hakkınız yok.” şeklinde konuştu.

Tartışmada Leyla Şahin Usta, “Anayasa yapmaktan neden bu kadar korkuluyor, neden çekiniliyor?” sorusunu gündeme getirerek, “Bunu anlamış değilim. Bu milletin iradesinin üstünde Sera Hanım’ın bir iradesi yoktur. Kimseye yalancı deme hakkınız yok.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan polemik, Anayasa Mahkemesi üyelerine yönelik suç duyurusu ve Can Atalay davası bağlamında TBMM’de gergin bir atmosferin oluşmasına neden oldu. Kadıgil’in, “Ortada Anayasa’nın bir maddesine uymayan bir Yargıtay var. Bunun adını koyamazsanız siz kendinize milletvekili diyemezsiniz.” şeklindeki sözleri, tartışmanın temelini oluşturdu.

Gelişmeler, Türkiye’deki siyasi arenada Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili kamuoyundaki farklı görüşleri bir kez daha yansıttı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.