DOLAR 32,8462 -0.02%
EURO 35,6986 0.02%
ALTIN 2.562,660,70
BITCOIN 2201518-0,43%
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Gergerlioğlu, Bahçeli’ye Sert Tepki: ‘Haddini Bileceksin

Gergerlioğlu, Bahçeli’ye Sert Tepki: ‘Haddini Bileceksin

Hedef milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, MHP lideri Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'ni eleştiren sözlerine sert tepki gösterdi. Meclis'te yaşanan tartışmada tansiyon yükseldi.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:15
Gergerlioğlu, Bahçeli’ye Sert Tepki: ‘Haddini Bileceksin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’ne yönelik eleştirilerine, Halkın Evlatları Partisi (HEDEP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sert bir yanıt verdi. TBMM’de yaptığı konuşmada Gergerlioğlu, “Haddini bileceksin Bahçeli” ifadeleriyle MHP liderine seslendi. Ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın sert yanıtıyla tansiyon yükseldi, Meclis’i karıştırdı.

Gergerlioğlu, konuşmasında, “Devlet Bahçeli, AYM’den hak ihlali almış bana ve bazı eski siyasetçilere ‘terörist’ diyerek hakaret ve iftira etmiştir. Bu hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum. Siyasette seviye kaybına dair hepimiz duyarlı olalım. Halkın vekiline hakaret, halka hakarettir” dedi. Ayrıca, MHP liderinin talimatları doğrultusunda Meclis’ten düşürülmeye çalışılmasına rağmen Anayasa Mahkemesi’nin 15’e 0 oybirliği ile aldığı kararla tekrar milletvekili olduğunu belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Gergerlioğlu’nun sözlerine sert bir yanıt vererek, “Sen ağzını topla. Adi herif. Genel Kurula hitap etmiyor, haddini bilmiyor. TBMM Genel Kurulu’nun mehabetine uygun olmayan konuşmalar yapıyor. İyice sınırı aştı” dedi.

Tartışmanın ardından TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, birleşime 10 dakika ara verdi. Gergerlioğlu ve Akçay arasındaki tartışma, Meclis’in gündemini sarsarken, bu olay Anayasa Mahkemesi ve siyasi partiler arasındaki gerilimin bir yansıması olarak değerlendirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.