DOLAR 32,8497 -0.18%
EURO 35,6724 -0.58%
ALTIN 2.539,840,21
BITCOIN 2163967-1,86%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TBMM’de Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın Küfürü Olay Yarattı

TBMM’de Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın Küfürü Olay Yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın yaptığı küfür, milletvekilleri arasında olay yarattı. Protestoların ardından Bekir Bozdağ oturuma ara vermek zorunda kaldı.

ABONE OL
2 Kasım 2023 10:43
TBMM’de Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın Küfürü Olay Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın yaptığı küfür, milletvekilleri arasında büyük bir olaya neden oldu. Olayın yaşandığı haftanın ilk genel kurul oturumunda HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık’ın konuşmasının ardından mikrofonunun hala açık olduğunu unutan Celal Adan, “Pez…ler” diyerek küfür etti. Bu küfürün ardından tansiyon yükselirken HEDEP’li milletvekilleri MHP’li Celal Adan’ı istifaya davet etti. Tutanaklara geçmeyen bu küfürün, Meclis’in resmi videolarında kayda geçmesi ve paylaşılması ise olayın büyümesine neden oldu.

HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’nin içtüzüğüne ve Anayasa’nın 94’üncü maddesine göre Meclis Başkanvekilinin Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerinde Meclis tartışmalarına katılamayacağının belirtildiğini hatırlattı. Beştaş, Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın sözlerine dikkat çekerek, “Bu konuda bugün bir tutum almazsak Meclis Başkanvekili hepimize küfür mü edecek?” dedi ve Adan’ın istifasını istedi.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, bu tutum karşısında oturumu ara verdi ve olayı grup başkanvekilleriyle görüşerek bir karar almayı planlıyor. Protestolar sırasında Meclis’te tansiyon yükselirken, Milletvekillerinden de tepkiler geldi.

Tartışmanın yankıları sürerken, olayın Meclis tarihindeki benzerlerine göre nasıl bir sonuç doğuracağı merak konusu. Celal Adan’ın bu olayın ardından istifa edip etmeyeceği ve Meclis Başkanlığı’nın nasıl bir karar alacağı bekleniyor. Olayın parlamentoda uzun süre tartışılması muhtemel.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.