DOLAR 34,0896 0.12%
EURO 37,6818 0.12%
ALTIN 2.743,510,01
BITCOIN 19366103,75%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Siber Dolandırıcılık Operasyonu: Sahte Arkadaşlık Siteleri Çökertildi, 8 Tutuklama

Siber Dolandırıcılık Operasyonu: Sahte Arkadaşlık Siteleri Çökertildi, 8 Tutuklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonla, sahte internet siteleri kuran ve vaatlerle vatandaşları dolandıran dolandırıcılar çökertildi. 8 şüpheli, evlilik ve arkadaşlık vaatleriyle para toplamaktan tutuklandı.

ABONE OL
11 Kasım 2023 11:06
Siber Dolandırıcılık Operasyonu: Sahte Arkadaşlık Siteleri Çökertildi, 8 Tutuklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, siber dolandırıcılık suçlarına karşı yürütülen “Suçla Sinerjik Mücadele” projesi kapsamında, sahte internet siteleri ve çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik önemli bir operasyon düzenledi.

Polis ekipleri, 2 aylık teknik takip sonucu Diyarbakır ve İzmir’de koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, sahte arkadaşlık, evlilik gibi vaatlerle vatandaşları kandıran 8 şüpheliyi yakaladı. Operasyon adını “Makyaj” koyan ekipler, şüphelilerin adreslerine eşzamanlı baskınlar düzenledi.

Yapılan aramalarda, şüphelilerin sahte internet sitelerinde kullandıkları bilgisayarlar, çok sayıda cep telefonu ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin kandırdıkları kişilerden aldıkları paraların bir kısmı da bulundu.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 8 şüpheli, suçlamalarıyla ilgili olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın direktifleriyle başlatılan “Suçla Sinerjik Mücadele” projesi kapsamında yürütülen “Makyaj” operasyonu, siber dolandırıcılara karşı yapılan etkili bir mücadele örneği olarak dikkat çekiyor. Emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tür sanal dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.