DOLAR 32,8422 -0.06%
EURO 35,7398 -0.03%
ALTIN 2.543,27-0,03
BITCOIN 2167265-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu’nun Tevrat Alıntıları: Siyasi Strateji mi?

Netanyahu’nun Tevrat Alıntıları: Siyasi Strateji mi?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki olaylar sırasında sıkça Tevrat'tan alıntı yapması siyasi bir strateji mi? İsrail liderlerinin Tevrat'a referans vermesi normal mi?

ABONE OL
2 Kasım 2023 10:11
Netanyahu’nun Tevrat Alıntıları: Siyasi Strateji mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrailli sol görüşlü aktivist ve analist Haham Elhanan Miller, yaptığı açıklamada, İsrail’de liderlerin savaş dönemlerinde Tevrat’tan alıntı yapmasının normal ve alışılmış bir durum olduğunu belirtti. Ancak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun son zamanlarda yaptığı Tevrat alıntıları dikkat çekici bir şekilde artmış durumda.

Daha önceki savaşlarda İsrail komutanlarının Tevrat ve dini metinlerden alıntılar yapmasının normal olduğuna dikkat çeken Miller, “Bu durum, Netanyahu’nun konuşmalarında da tekrarlandı. Bu ise alışılmadık bir durum ve kısmen İsrail’deki sağcı ve dindar tabana hitap ediyor.” dedi.

Miller, Netanyahu’nun Tevrat’tan alıntılar yapmasının aynı zamanda bir tür halkla ilişkiler çalışması olduğunu; insanlara inançlı ve kararlı olduğunu göstermek istediğini söyledi. Ancak bunun sadece bir gösteri olduğunu savunan Miller, “Netanyahu takıntılı biri, şu anda her şeyden daha çok halkla ilişkilerle meşgul. Konuşmalarında tüm medya araçlarını kullandığı için de bu konuda yaptığı şey şaşırtıcı değil.” diye konuştu.

İsrail’de pek çok kişinin Hamas’ın 7 Ekim saldırılarındaki güvenlik zafiyetinden Başbakan Netanyahu’yu sorumlu tuttuğu, Başbakan’ın ise bu konuda suçu güvenlik ve istihbarat kurumlarına atmaya çalıştığı ancak Netanyahu’nun siyasi geleceğinin sallantıda olduğu yorumları yapılıyor.

Netanyahu’nun Gazze’ye yönelik saldırılar sırasında yaptığı açıklamalarda Tevrat’a sıkça atıfta bulunması dikkat çekiyor ve bazı kesimler tarafından siyasi bir strateji olarak görülüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.