DOLAR 32,8506 -0.05%
EURO 35,6905 -0.03%
ALTIN 2.543,91-0,01
BITCOIN 2167137-3,31%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’ye Yönelik İsrail Saldırıları Gece Boyunca Devam Ediyor

Gazze’ye Yönelik İsrail Saldırıları Gece Boyunca Devam Ediyor

Gece boyunca İsrail, Gazze'ye karadan, denizden ve havadan yoğun bir şekilde saldırdı. Kudüs Hastanesi'ne yapılan bombardıman, insani durumu daha da kötüleştirdi. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, asker göndermeyeceklerini açıkladı.

ABONE OL
2 Kasım 2023 10:10
Gazze’ye Yönelik İsrail Saldırıları Gece Boyunca Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberlerine göre, İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına gece boyunca devam ediyor. Gece boyunca İsrail, Gazze’ye karadan, denizden ve havadan yoğun bombalama gerçekleştirdi. Bu saldırılarda Gazze kentinin kuzey kesimleri, Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun gibi bölgeler etkilendi. Aynı zamanda Gazze’nin orta kesimleri, Megazi ve Han Yunus’un doğusu da bu saldırılardan nasibini aldı.

Gazze’deki Kudüs Hastanesi ve Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresine yönelik bombardımanlar sonucu hastanelerde hasar meydana geldi. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail’e veya Gazze’ye asker göndermeyeceklerini açıkladı ve Filistin’e insani yardım akışının devam etmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi’nde bulunan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ni bombaladığı, bu hastanenin Gazze’de kanser vakalarının tedavi edildiği tek hastane olarak bilindiği ifade edildi.

Saldırılar sonucu, Gazze’de bulunan hastanelerde hasar meydana geldiği ve hastaların ve sağlık görevlilerinin güvende olmadığına dair endişeler artmaktadır. Bu gelişmelerle birlikte, uluslararası toplum Gazze’deki insani durumu endişeyle takip etmektedir. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’deki durumun kötüleştiğini ve kan dökülmesi “kabusunun” sona ermesi için ateşkes çağrısında bulunarak, “Dünya, gözlerimizin önünde yaşanan insani felakete tanık oluyor” ifadelerini kullanmıştır.

Ayrıca, İsrail ordusu Gazze’de Hamas’ın elindeki esir sayısını 239 olarak güncellemiştir. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nde saldırılara devam etmekte ve operasyonlarını genişletmektedir. İsrail ordusu, Hamas’ın taktik düzeyindeki komutanları da dahil olmak üzere onlarca silahlı unsurun öldürüldüğünü belirtmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.