DOLAR 34,3112 0.14%
EURO 37,3648 0.17%
ALTIN 3.000,640,19
BITCOIN 23595710,69%
İstanbul
14°

KAPALI

05:51

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rus Büyükelçi İsrail Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı – Hamas Heyeti Ziyareti Sonrası

Rus Büyükelçi İsrail Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı – Hamas Heyeti Ziyareti Sonrası

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi, Hamas heyetinin Moskova ziyareti nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Hamas ve Rusya arasındaki bu gelişme, bölgedeki hassas durumu daha da karmaşık hale getiriyor. İsrail, Rusya'nın Hamas'ı ağırlamasını uluslararası terörizmin meşruluğuna dair yanlış bir mesaj olarak değerlendiriyor.

ABONE OL
2 Kasım 2023 10:06
Rus Büyükelçi İsrail Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı – Hamas Heyeti Ziyareti Sonrası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus Büyükelçi İsrail Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı – Hamas Heyeti Ziyareti Sonrası Gerginlik Artıyor

Rusya’nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoly Viktorov, Hamas heyetinin Moskova’ya yaptığı ziyaret sonrası İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı. Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile Moskova’da gerçekleşen toplantının bir parçası olarak Rus Büyükelçi ile bir araya geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Büyükelçi Viktorov’un çağrılma nedeni olarak Rusya’nın Hamas’ı açıkça kınamaması ve Rusya’nın uluslararası platformlardaki tutumu gösterildi. Bu gelişme, İsrail hükümeti tarafından terörizmin meşrulaştırılmasına dair ciddi bir endişe kaynağı olarak görülüyor.

Hamas’ın Moskova ziyareti ve Rusya’nın bu heyeti ağırlaması, bölgedeki gerginlikleri daha da artırıyor. İsrail hükümeti, Rusya’nın Hamas heyeti ile yakın ilişkiler kurmasını uluslararası arenada İsrail’e karşı terörizmin meşrulaştırılmasına dair tehlikeli bir sinyal olarak görüyor. Bu durum, İsrail ve Rusya arasındaki ilişkileri de olumsuz etkileyebilir.

Diplomatik ilişkilerdeki bu gerilim sürerken, bölgedeki dengesizlik ve gerginlik hali daha fazla endişe yaratıyor. İlerleyen günlerde yaşanabilecek gelişmeler merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.