DOLAR 32,8395 -0.19%
EURO 35,7022 -0.53%
ALTIN 2.537,860,13
BITCOIN 2177725-1,19%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Milli Savunma Bakanı Güler: ABD ile F-16 Görüşmeleri Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanı Güler: ABD ile F-16 Görüşmeleri Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD ile F-16 savaş uçakları konusunda devam eden görüşmelere değindi. Bakan Güler, ayrıca Türkiye ve Yunanistan arasındaki Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı'nın olumlu geçtiğini ve önümüzdeki süreçte bu toplantıların devam edeceğini belirtti.

ABONE OL
15 Kasım 2023 15:16
Milli Savunma Bakanı Güler: ABD ile F-16 Görüşmeleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM’deki AK Parti grup toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güler, ABD ile F-16 savaş uçakları konusunda devam eden görüşmelere ilişkin, “Mevcut durum devam ediyor. Gelişme olursa bilgi vereceğiz” dedi.

Ayrıca, Türk ve Yunan heyetler arasında Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı’na da değinen Bakan Güler, “Görüşmeler gayet olumlu geçti. İnşallah böyle de devam edeceğiz. Biz de bunun karşılığında Yunanistan’a gideceğiz. Tarih henüz belli değil. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra 2’nci Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı olacak ve bu toplantı orada olacak. Onu artık onlarla beraber görüşüp anlaşacağız. Tarihi karşı taraf belirleyeceği için onu bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Güler’in açıklamaları, Türkiye’nin savunma konularındaki gelişmelerle ilgili önemli bilgiler sunarken, F-16 görüşmeleri ve Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı’nın geleceğiyle ilgili net bilgiler vermiyor. Görüşmelerdeki ilerlemeler ve yeni gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verme taahhüdü dikkat çekiyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.