DOLAR 32,8363 -0.21%
EURO 35,6613 -0.61%
ALTIN 2.537,630,11
BITCOIN 2165241-2,37%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP Lideri Bahçeli: “İBB Başkanı’nı Evine Göndereceğiz” ve “AYM İki Seçenekle Karşı Karşıya”

MHP Lideri Bahçeli: “İBB Başkanı’nı Evine Göndereceğiz” ve “AYM İki Seçenekle Karşı Karşıya”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 2024 mahalli idareler seçimleri için hazırlıklarını değerlendirdi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın evine gönderileceğini belirtti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay kararı ve Türkiye'deki yüksek yargıda yaşanan gerilimlere yönelik çıkışlarda bulundu.

ABONE OL
14 Kasım 2023 12:22
MHP Lideri Bahçeli: “İBB Başkanı’nı Evine Göndereceğiz” ve “AYM İki Seçenekle Karşı Karşıya”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 mahalli idareler seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, seçim hazırlıklarının tam gaz devam ettiğini belirterek, “Ara sıra keyfi isterse boş zamanlarında İstanbul’a uğrayan büyükşehir belediye başkanlarını evine göndereceğiz” dedi.

Ayrıca, Bahçeli Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay kararına ve yüksek yargıdaki gerilime de değindi. AYM’nin Can Atalay davasıyla ilgili verdiği karara tepki gösteren Bahçeli, “AYM’nin verdiği kararın ardında yatan gerçekleri biliyoruz. AYM, hainleri hak ihlali kararlarıyla ödüllendiriyor. PKK ve FETÖ üyelerine can simidi uzatan da AYM’dir. Can Atalay konusunda gereken neyse TBMM’de yapılmalı, konu kapanmalıdır” ifadelerini kullandı. Bahçeli, AYM ile ilgili olarak da “AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır” şeklinde bir çıkış yaptı.

MHP lideri ayrıca, Filistin-İsrail krizine de değinerek, “Zulme sessiz kalmak ortak olmaktır. Gazze konusunda herkes sussa da biz susmayacağız. Sessiz kalmayacağız. İlk olarak İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların durması ve insani yardım koridorlarının açılması şarttır. Derhal ateşkes sağlanmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.