DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metin Uca Kimdir? Hayatı ve Toplumsal Katkıları Nelerdir?

Metin Uca Kimdir? Hayatı ve Toplumsal Katkıları Nelerdir?

Metin Uca'nın renkli hayatı, Türk medya dünyasına kattığı değerler, televizyon programcılığındaki başarıları ve neşeli bakış açısıyla tanınıp sevilen gazeteci ve sunucunun trajik vefat haberi.

ABONE OL
17 Kasım 2023 12:09
Metin Uca Kimdir? Hayatı ve Toplumsal Katkıları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1961 yılında Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin büyük çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelen Metin Uca, küçük bir bürokrat ailesinin çocuğu olarak ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul’da geçirdi. İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Uca, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimi aldı. Van Erciş’te askerliğini tankçı asteğmen olarak yapan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirlik hayatına başladı.

Çeşitli gazetecilik ve televizyonculuk ödüllerinin sahibi olan Uca, 1999 – 2000 yıllarında TRT’de televizyoncu olarak çalışmaya başlayarak, kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı. 1999 yılından itibaren kendi özgün sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile İstanbul’da çalışmaya başlayan Uca, geniş toplumsal kesimlerin sevdiği programlara sunucu ve yapımcı olarak imza attı.

1999-2003 yılları arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu olan “Günaydın Türkiye”yi Star ekranlarında sunarak büyük bir başarı elde etti. Ayrıca, 700 bölüm yayınlanan “Passaparola” ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan “Miras” adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer aldı. “Maydanoz”, “Büyüklere Masallar”, “Pişti” gibi stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

Metin Uca’nın kaleme aldığı “Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim”, “Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam”, “Tüh, Alışmadık Gözde Lens Durmaz”, “Her Book’a Maydanoz” isimli kitapları toplamda 300 bine ulaşan satış rakamıyla yaşadığımız günlere neşeli bir bakış ortaya koymaktadır.

Metin Uca, tüm sokak hayvanlarının hamisi ve koruyucusu olarak bilinirken, “iyi sandığı derecede” İngilizce bilgisine sahip olan ve evsiz, hiç çocuk babası olarak tanındı. Metin Uca, 17 Kasım 2023’te yaşadığı trafik kazası sonucu hayatını kaybederek sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Renkli kişiliği ve medya dünyasına kattığı değerle anılan Metin Uca, sevenleri tarafından özlemle anılacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.