DOLAR 32,8434 -0.18%
EURO 35,6993 -0.53%
ALTIN 2.539,530,20
BITCOIN 2161842-2,21%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel Arasında Hançer-Kılıç Tartışması

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel Arasında Hançer-Kılıç Tartışması

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" ifadesine, rakibi Özgür Özel'den yanıt geldi. Hançer-Kılıç tartışması gündemde.

ABONE OL
4 Kasım 2023 21:03
Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel Arasında Hançer-Kılıç Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, genel başkanlık seçimleri ile önemli bir dönemeç olarak devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında kullandığı “Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” ifadesi tartışmalara neden oldu. Bu sözlere yanıt veren CHP genel başkan adayı Özgür Özel, “Hiç üstüme alınmadım. CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok. En iyi siz bilirsiniz ki ne partide ne partililer de hançer olmaz ama kılıç da olmaz.” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “sırtımdaki hançerler” ifadesi, seçimlerde yaşanan mağlubiyeti ve partisindeki iç dinamikleri göstermek için kullanılmıştı. Ancak bu ifade rakibi Özgür Özel tarafından kılıç ile karşılanarak sert bir yanıt aldı.

Bu sözlerin gündeme gelmesinde, CHP’de yaşanan danışmanlık krizi de etkili oldu. Kılıçdaroğlu’na hakaretler içeren paylaşımları bulunan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın CHP’ye danışman olması ve Hasan Cengiz’in bu durumu desteklemesi, “kılıç” benzetmesine yol açtı.

CHP 38. Olağan Kurultayı, genel başkanlık seçimlerinin yanı sıra parti içi meselelere ve geleceğe yönelik kritik kararların alındığı bir platform olarak dikkat çekiyor. Kurultayın sonuçları, parti için önemli bir yol haritasını çizecektir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.