DOLAR 32,8476 -0.03%
EURO 35,6873 -0.04%
ALTIN 2.549,070,17
BITCOIN 21867241,13%
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP 38. Olağan Kurultayında Adaylar Konuştu, Kılıçdaroğlu Eleştirilere Yanıt Verdi

CHP 38. Olağan Kurultayında Adaylar Konuştu, Kılıçdaroğlu Eleştirilere Yanıt Verdi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için yarışan Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde konuştu. Kılıçdaroğlu, eleştirilere yanıt verirken, Özel'e yönelik bazı sorular sordu.

ABONE OL
4 Kasım 2023 21:48
CHP 38. Olağan Kurultayında Adaylar Konuştu, Kılıçdaroğlu Eleştirilere Yanıt Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultay’ında genel başkanlık için yarışan iki aday, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkarak konuşmalarını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında, seçim dönemiyle ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdiği gözlendi.

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’e yönelik olarak “Sen benimle uzun süredir yol yürüyorsun. Bana o zaman söyleseydin. Neden söylemedin? Madem biz yanlış yaptık o zaman neden el kaldırıp oy verdiniz? Eleştirecekseniz, tutarlı da olacaksınız. Ben zaten görevi bırakacağım.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun Özel’in eleştirilerine yanıt verdiği konuşmasından bazı satır başları şu şekildedir:

“Uzun yıllardır beraber çalışıyoruz. Buna rağmen partinin bir dış politika danışma kurulu olduğunu bilmiyorsa bir arkadaşımız ve o kurulda iki genel başkan yardımcımız olduğunu bilmiyorsa, oraya bir soru işareti koymak zorundayım.”

“Eleştiriye açığım, benim kadar eleştiriye açık kimse yoktur. PM’de beni eleştiren kimsenin sözünü kesmem, sen de burada söylediklerini uzun süredir beraber çalışıyoruz ya keşke yüzüme söyleseydin.”

“Örgütlere gönderilen para; tüzükte yüzde 40 diyor zaten. Yüzde 40 göndermediysek, neden mali rapora evet dediniz? Bu partinin bütün hesapları denetlenir. AYM tarafından denetlenir, Sayıştay tarafından denetlenir.”

“Genel başkanlarda çifte standart olmaz. İşin özü budur. Size inanıyorum. Hiç endişe etmeyin, her kuruşun hesabını vermeye hazırız.”

CHP 38. Olağan Kurultayı, partinin iç meselelerine ve geleceğine yönelik önemli kararların alındığı bir platform olma özelliğini taşıyor. Adayların konuşmalarının ardından gerçekleşen ikinci tur oylama sonucunda genel başkanın belirlenmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.