DOLAR 32,8603 -0.03%
EURO 35,6956 -0.04%
ALTIN 2.543,37-0,06
BITCOIN 2164845-2,84%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti İçinde Çatlak Sesler: Akşener’in İttifak Kararı Eleştiriliyor

İYİ Parti İçinde Çatlak Sesler: Akşener’in İttifak Kararı Eleştiriliyor

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yerel seçim ittifakı konusundaki tutumu, parti içinde eleştirilere neden oluyor. Akşener'in, yerel seçimde işbirliği kapılarını kapatması, bazı partililer tarafından sorgulanırken, bu durumun partiden istifaları artırabileceği belirtiliyor.

ABONE OL
14 Kasım 2023 09:11
İYİ Parti İçinde Çatlak Sesler: Akşener’in İttifak Kararı Eleştiriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in genel seçimlerdeki başarısız sonuçları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlaması ve yerel seçim ittifakı konusunda kapıları kapaması, parti içinde çatlak seslere neden oluyor. Akşener’in bu tutumu, Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirleri ve ilçeleri kaybetme riski olarak değerlendiriliyor.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan kulis haberine göre, bazı partililer, Akşener’in yerel seçimlerdeki bu stratejisinin, büyükşehirleri ve ilçeleri yeniden iktidara teslim etme anlamına gelebileceğini düşünüyor. Bu durumun devam etmesi halinde partide istifaların artabileceği ifade ediliyor.

İYİ Parti kurmayları, Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına başka bir aday çıkarılmasına da karşı çıkarak, Yavaş’ın Ankara seçmeni üzerindeki gücünü vurguluyor. Yapılan anketlerde Yavaş’ın, CHP ve İYİ Parti seçmeninden oy alabilecek bir isim olduğu belirtiliyor.

Ancak, İYİ Parti seçmeni ile parti kurmayları arasında görüş ayrılığı bulunuyor. MetroPOLL Araştırma’nın yerel seçimlere ilişkin anketine göre, İYİ Parti seçmeninin büyük bir çoğunluğu (%74,7) yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışmak istiyor.

İstatistiklere göre, İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana CHP ile kurduğu ittifaklarda sadece figüran rolü üstlendiği ve büyükşehir veya il yönetimini elde etme başarısı gösteremediği belirtiliyor. İYİ Parti, Türkiye genelinde 922 ilçeden sadece 18’ini kazanabilmiş durumda.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.