DOLAR 32,8416 -0.19%
EURO 35,6960 -0.55%
ALTIN 2.538,680,16
BITCOIN 2169618-2,00%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İHH Yetim Dayanışma Günleri: Bangladeş’te Yetimler ve Ailelerle Dayanışma Programı

İHH Yetim Dayanışma Günleri: Bangladeş’te Yetimler ve Ailelerle Dayanışma Programı

İHH, 2023 Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Bangladeş'te yetim çocuklar ve aileleriyle dayanışma programı düzenledi. İHH ekibi, Bangladeş'teki yetimler için etkinlikler düzenleyerek umut ve sevinç getirdi.

ABONE OL
1 Kasım 2023 23:01
İHH Yetim Dayanışma Günleri: Bangladeş’te Yetimler ve Ailelerle Dayanışma Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İHH Yetim Dayanışma Günleri: Bangladeş’te Yetimler ve Ailelerle Dayanışma Programı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2023 Yetim Dayanışma Günleri (YDG) çerçevesinde, Güney Asya ülkesi Bangladeş’te yetim çocuklar ve aileleriyle dayanışma programı düzenleyerek çeşitli etkinliklere imza attı.

6 Kişilik İHH Ekip Bangladeş’te Yetimlerle Buluştu

Türkiye’den, İHH Suriye Çalışmaları Bölge Koordinatörü Zeki Tahiroğlu liderliğinde 6 kişilik bir ekibin ulaştığı Bangladeş’te, yetim ve yetim aileleri ziyaret edilerek programlar düzenlendi. Başkent Dakka’da, İHH’nin ülkedeki partner kurumları aracılığıyla yetimler için organize edilen yaşam becerisi kampı düzenlendi. Bir hafta boyunca çeşitli yarışma ve konferansların düzenlendiği etkinliğe İHH ekibi de katıldı.

Yetim Çocuklar İçin Etkinlikler Düzenlendi

İlk olarak Dakka’da, İHH’nin partner kurumlarından biri olan Education Development and Services (EDAS) koordinesinde Nandan Park’ta yetimlerle bir araya gelen ekip, çocukların moral ve motivasyonu için düzenlenen etkinliğe iştirak etti. İçerisinde hayvanat bahçesi, su parkı, teleferik ve gölet olan parkta eğlenen yetim çocuklar ise etkinliğin tadını çıkardı. İkinci gün, 587 yetim çocuğun konakladığı kampın kapanış programı yapıldı. Kapanış programında, 1 hafta boyunca düzenlenen yarışmalarda başarı gösteren çocuklar ödüle layık görüldü.

Yüksek Standartlı Yetim Evlerinde Kaliteli Eğitim

Üçüncü gün ise Dakka’daki özel yetenekli yetim çocukların konakladığı “Hayal Evleri” adı verilen yurtlar ziyaret edildi. İçerisinde etüt odaları, kütüphane ve konferans salonunun da bulunduğu yüksek standarda sahip yurtlardaki çocuklar, karşılarında İHH ekibini görünce büyük sevinç yaşadı. İngilizce, matematik, bilgisayar programı eğitimlerinin yanı sıra aynı gün içinde, okulu evine uzak olan çocuklara bisiklet dağıtımı yapıldı.

Yetim Ailelerine Balıkçı Teknesi ve Dikiş Makinesi Dağıtıldı

Dördüncü gün, uçakla başkent Dakka’dan Hindistan sınırındaki Rajshahi kentine giden ekip, Ganj nehrinin kollarından biri olan Padma Nehri’nde balıkçılık yapan bir aileye yeni balıkçı teknesi hediye etti. Kentin köylerinde yaşayan yetim ailelerini de ziyaret eden İHH ekibi, 2 aileye dikiş makinesi takdim etti. Gün bitiminde kırsal bir alandaki yetim yurdunda temaslarda bulunan İHH ekibi, çocuklarla oyun oynayarak eğlenceli vakit geçirdi.

Bu programlar kapsamında İHH, Bangladeş’teki yetim çocuklar ve ailelerine umut ve sevinç getirerek dayanışmayı ilerletiyor. Bangladeş’teki bu anlamlı etkinlikler, İHH’nin uluslararası insani yardım çalışmalarının bir parçasını oluşturuyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.