DOLAR 32,8214 -0.24%
EURO 35,6588 -0.62%
ALTIN 2.540,350,23
BITCOIN 2166647-2,78%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gümrük Muhafaza Operasyonlarından Büyük Başarı: 15 Milyon Liralık Kaçak Elektronik Eşya Ele Geçirildi!

Gümrük Muhafaza Operasyonlarından Büyük Başarı: 15 Milyon Liralık Kaçak Elektronik Eşya Ele Geçirildi!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Ankara ve İstanbul Havalimanı'nda düzenledikleri operasyonlarda 15 milyon liralık kaçak cep telefonu, kahve makinesi, dron gibi elektronik eşyaları ele geçirdi. Detaylar haberimizde

ABONE OL
12 Kasım 2023 18:34
Gümrük Muhafaza Operasyonlarından Büyük Başarı: 15 Milyon Liralık Kaçak Elektronik Eşya Ele Geçirildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonlarda yaklaşık 15 milyon lira değerinde kaçak elektronik eşyayı ele geçirdi. Habur Gümrük Kapısı’nda düzenlenen operasyonda iki tıra yönelik yapılan incelemede, dorselerinde şüpheli yoğunluklar tespit edilen araçlardan bin 146 adet kaçak cep telefonu çıktı. Bu cep telefonlarının değeri 11 milyon Türk lirası olarak belirlendi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa’da yapılan başka bir operasyonda ise, Alo 136 Gümrük Muhafaza ihbar hattına gelen çağrı üzerine Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan baskında faturasız ve belgesiz çeşitli marka ve modellerde 23 adet endüstriyel kahve makinesi ile 4 adet kahve öğütücüsü ele geçirildi. Bu eşyaların değeri 3 milyon Türk lirası olarak belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise, yurt dışından getirilen çok sayıda dron ve aksamının gümrük işlemlerinden kaçırılarak yurda sokulmaya çalışıldığı tespit edildi. 269 dron ve 806 adet dron aksamının ele geçirildiği operasyonda kaçak eşyanın değeri 850 bin Türk lirası olarak belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonları sonucunda toplamda 14 milyon 850 bin Türk lirası değerinde kaçak elektronik eşya ele geçirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.