DOLAR 32,8323 -0.21%
EURO 35,6856 -0.56%
ALTIN 2.537,460,11
BITCOIN 2163993-2,65%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretini değerlendirdi. Protokol ihlali ve diplomasiye dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, Blinken'ın en büyük hatasını ifşa etti.

ABONE OL
10 Kasım 2023 14:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Türkiye ziyareti, apronda herhangi bir üst düzey yetkili tarafından karşılanmaması ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın çeşitli ayarlar vermesiyle gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda ilk kez konuşarak, “ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın en büyük hatası en başta oldu. İsrail’e gittiğin zaman, ‘Ben buraya ABD Dışişleri Bakanı olmanın yanında bir Yahudi olarak geldim’ dersen bunun da bir karşılığı olur” ifadesini kullandı.

Blinken’ın Ankara’ya inişinde apronda karşılanmaması, Türk kamuoyunda geniş yankı buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te gazetecilerin sorularını cevapladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Blinken’ın sarılma isteğini geri çevirmesi de dikkat çekti.

Erdoğan, görüşmeler sırasında yapılan tekliflere de değindi. Özellikle insani yardımların artırılması konusunda yapılan teklifin Blinken tarafından olumlu karşılandığını belirtti. Günde 20-30 tır geçen yardımların en az 500 tıra çıkarılması teklifi, Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre olumlu bir yaklaşım gördü.

Gazetecilerin Blinken’e uygulanan karşılama ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın tavırlarıyla ilgili sorularına Erdoğan, “Dışişleri Bakanlığımız diplomasinin gereklerini ve protokol kurallarını gayet iyi bilir ve uygular… ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın en büyük hatası en başta oldu. İsrail’e gittiğin zaman, ‘Ben buraya ABD Dışişleri Bakanı olmanın yanında bir Yahudi olarak geldim.’ dersen bunun da bir karşılığı olur” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.