DOLAR 32,8395 -0.19%
EURO 35,7022 -0.53%
ALTIN 2.537,860,13
BITCOIN 2177725-1,19%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP’nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel Göreve Başlıyor, İlk Ziyareti Hatay’a Yapacak

CHP’nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel Göreve Başlıyor, İlk Ziyareti Hatay’a Yapacak

CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel, göreve başlamadan önce yarın gerçekleşecek devir teslim töreni ile görevi devralacak. Özel'in ilk yurt içi ziyareti ise Hatay'a olacak. Bu görev değişikliği ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık genel başkanlık dönemi sona eriyor.

ABONE OL
7 Kasım 2023 11:38
CHP’nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel Göreve Başlıyor, İlk Ziyareti Hatay’a Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 38. Olağan Kurultay’da Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, görevine yarın yapılacak devir teslim töreni ile başlayacak. Bu değişiklik, CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak Özgür Özel’in göreve gelmesi anlamına geliyor.

Özgür Özel’in ilk yurt içi ziyareti perşembe günü gerçekleşecek ve deprem bölgesi Hatay’a yapılacak. Hatay’ın ardından Özel, “ikinci memleketim” dediği Osmaniye’yi ziyaret edecek.

Özgür Özel, partisinin yeni genel başkanı olarak atadığı MYK (Merkez Yönetim Kurulu) üyeleri ile ilk toplantısını da 11 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirecek. Yeni MYK’nin geniş kapsamlı olacağı ve her alana bir atama yapılacağı söyleniyor.

Partinin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin tüzüğünde de değişiklik yapmayı hedefliyor. Daha demokratik bir tüzüğe sahip olmak için tüzük kurultayı düzenlemesi bekleniyor. Yeni tüzük ile belediye başkanlarından milletvekillerine kadar görev verilen her pozisyon için ön seçim uygulanması öngörülüyor.

Özgür Özel, parti örgütü ile daha sık bir araya gelmeyi ve kararları birlikte almaya yönelik bir yönetim anlayışı benimsiyor. Bu kapsamda kurultay delegeleriyle 6 ayda bir buluşacak ve il başkanlarıyla da daha sık görüşmeler yapacak.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıllık genel başkanlık dönemi sona ererken, CHP’de Özgür Özel dönemi resmen başlamış olacak. Parti, yeni lideriyle yerel seçimlere hazırlanacak ve Türk siyasetinde yeni bir aşamaya girecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.