DOLAR 32,8224 -0.24%
EURO 35,6613 -0.63%
ALTIN 2.541,570,27
BITCOIN 2155399-3,90%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’de Özgür Özel Genel Başkan Seçildi, Kılıçdaroğlu Tarihe Geçti

CHP’de Özgür Özel Genel Başkan Seçildi, Kılıçdaroğlu Tarihe Geçti

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık yarışı sona erdi. Özgür Özel, ikinci turda alınan oylarla CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu, Kılıçdaroğlu tarihe geçti.

ABONE OL
5 Kasım 2023 09:41
CHP’de Özgür Özel Genel Başkan Seçildi, Kılıçdaroğlu Tarihe Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı, genel başkanlık seçimi sonuçlarıyla tamamlandı. İlk turda yeterli çoğunluğu sağlayamayan adaylar Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tura kaldı. Bu süreçte 1366 kurultay delegesi oy kullanırken, ikinci tur sonucunda Özgür Özel, 812 oy alarak CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu. Bu sonuçla Kılıçdaroğlu, görev başındayken kurultayı kaybeden ilk CHP genel başkanı olarak tarihe geçti.

Özgür Özel, CHP’nin yeni genel başkanı olarak partinin önümüzdeki dönemdeki lideri olacak. Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıl süren genel başkanlık döneminin ardından genel başkanlık görevini devretti ve bu değişim CHP tarihinde önemli bir dönemeci temsil ediyor.

CHP’de yaşanan bu değişim, Türk siyasetinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor ve parti içi demokrasinin işleyişini göstermesi açısından önem taşıyor.

Özgür Özel, CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak partiyi ilerleyen dönemde nasıl yöneteceği ve partinin politika ve stratejilerinde ne tür değişikliklere yol açacağı merakla bekleniyor. Özellikle 2024 yerel seçimleri ve genel seçimler öncesinde parti içi birlik ve halkın desteğini kazanma konuları önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.