DOLAR 32,8235 -0.23%
EURO 35,6831 -0.55%
ALTIN 2.538,550,15
BITCOIN 2179431-1,23%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ‘Anayasaya Kafa Tutmak, Anayasal Suçtur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ‘Anayasaya Kafa Tutmak, Anayasal Suçtur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yargı ve AK Parti içindeki bir ekibin, MHP'den aldıkları cesaretle anayasaya kafa tuttuklarını belirterek, Anayasaya kafa tutmanın anayasal suç olduğunu vurguladı. Haber detayında, Özel'in TBMM Genel Kurulu'nda düzenlenen adalet nöbetine destek vermek üzere Meclis'e gelmesi ve yaşanan gelişmeler ele alınıyor.

ABONE OL
10 Kasım 2023 08:47
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ‘Anayasaya Kafa Tutmak, Anayasal Suçtur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşanan önemli gelişmelerin merkezinde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çarpıcı açıklamaları bulunuyor. Özel, yargı ve AK Parti içindeki bir ekibin, MHP’den aldıkları cesaretle anayasaya kafa tuttuklarını belirterek, “Anayasaya kafa tutmak anayasal suçtur. Anayasaya kafa tutmak, darbe girişimidir, kalkışma girişimidir. Hepimizi bir arada tutan anayasayı yok kabul ederseniz, bu ülkedeki kamu düzenini nasıl korursunuz?” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda nöbet tutmaya başlayan CHP’li milletvekillerine destek vermek üzere Meclis’e gelen Özgür Özel, önce Genel Kurul salonunda eyleme katıldı, daha sonra basın toplantısı düzenledi. Özel, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili tutuklu Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen hala cezaevinde olduğunu belirterek, “Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali kararı verilmiştir. Anayasamızda; Anayasa Mahkemesi kararlarının herkes için, yasama, yürütme ve yargı organları için bağlayıcı olduğu kesin olduğu halde, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi kararına, dolayısıyla anayasaya, dolayısıyla hepimizin ortak toplum sözleşmesine kafa tutmaktadır” dedi.

Özel, sözlerine şöyle devam etti: “Yargı ve AK Parti içindeki bir ekip, MHP’den aldıkları cesaretle anayasaya kafa tutuyor. Anayasaya kafa tutmak anayasal suçtur. Anayasaya kafa tutmak darbe girişimidir, kalkışma girişimidir. Hepimizi bir arada tutan anayasayı yok kabul ederseniz, bu ülkedeki kamu düzenini nasıl korursunuz? Bu anlamda biz dün buna itiraz ettik. Bu kalkışmaya direneceğimizi söyledik ve kapalı grup toplantımızda bir dizi karar aldık.”

Haber detaylarında, yaşanan gelişmelerin yanı sıra, Adalet Nöbetindeki CHP’li milletvekillerine destek veren diğer parti temsilcileri ve Özgür Özel’in geleceğe dair açıklamaları da yer alıyor. Özel’in, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmeye dair detaylar da haberin önemli unsurlarını oluşturuyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.