DOLAR 32,8363 -0.21%
EURO 35,6613 -0.61%
ALTIN 2.537,630,11
BITCOIN 2165241-2,37%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP 38. Olağan Kurultayı Bugün Başladı

CHP 38. Olağan Kurultayı Bugün Başladı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda başladı. 1368 delegenin katılımıyla gerçekleşen kurultayda, genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Örsan Kunter Öymen yarışıyor.

ABONE OL
4 Kasım 2023 10:17
CHP 38. Olağan Kurultayı Bugün Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarihi 38. Olağan Kurultayı bugün başladı. CHP tarihinde 56. kez düzenlenen kurultay, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. Toplam 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanlarını ve parti meclisi üyelerini belirlemek için sandık başında. Genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen yarışıyor. Eski milletvekili İlhan Cihaner ise son anda yarıştan çekildi.

Kurultayın divan başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üstleniyor. Kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapılırken, ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri gerçekleştirilecek.

Genel başkan adayları, CHP Genel Başkanlığı için 65, Parti Meclisi üyeliği için 10 kurultay delegesinin imzasını alması gerekiyor. İlk izlenimlere göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması bekleniyor.

Kurultayın ana teması “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” olarak belirlendi. Adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda, PM seçimlerinin “blok liste” ve “fermuar” yöntemiyle yapılması bekleniyor.

Eski milletvekili İlhan Cihaner, son anda adaylıktan çekilerek yarıştan çekildiğini açıkladı. Cihaner, bu anti-demokratik yarışın bir parçası olmayı reddettiklerini ifade etti.

Salona girişlerde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yoğun ilgi gösterildi. Partililer, kurultayın başlamasını heyecanla bekliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.