DOLAR 32,8210 -0.24%
EURO 35,6624 -0.62%
ALTIN 2.540,490,23
BITCOIN 2159481-3,33%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biden ve Netanyahu, Telefon Görüşmesinde Gazze’deki Durumu Değerlendirdi

Biden ve Netanyahu, Telefon Görüşmesinde Gazze’deki Durumu Değerlendirdi

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinde, Gazze'deki gelişmeler, rehinelerin durumu ve insani yardım akışı ele alındı.

ABONE OL
2 Kasım 2023 10:15
Biden ve Netanyahu, Telefon Görüşmesinde Gazze’deki Durumu Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, liderlerin görüşmesine dair şu detaylar paylaşıldı:

Başkan Biden, görüşmede İsrail’in vatandaşlarını terörizme karşı koruma konusundaki hak ve sorumluluğunu vurguladı ve bu korumayı uluslararası insani hukukla uyumlu bir şekilde sivillerin güvenliğine öncelik vererek yapması gerektiğinin altını çizdi.

Biden ve Netanyahu, Gazze Şeridi’nde tutulan ABD’li rehineleri de ele aldılar ve rehinelerin yerinin tespit edilmesi ve serbest bırakılması için devam eden çabaları gözden geçirdiler.

Ayrıca, Başkan Biden, Gazze’deki sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardım akışının hemen ve önemli ölçüde artırılması gerektiğini vurguladı.

Liderler, hem doğrudan hem de ilgili ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla düzenli istişarelerde bulunma konusunda mutabakata vardılar.

Bu görüşme, ABD ve İsrail arasındaki işbirliği ve bölgedeki güncel olaylar hakkında önemli bir adım olarak değerlendirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.