DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8610 0.65%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anayasa Mahkemesi, Hainlere Sırtını Sıvazlıyor, Yargıtay Görevini Yapmıştır

Anayasa Mahkemesi, Hainlere Sırtını Sıvazlıyor, Yargıtay Görevini Yapmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubunun toplantısında Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki gerginlikle ilgili konuştu. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni hainlere sırtını sıvazlamakla suçlayarak, Yargıtay'ın görevini eksiksiz yerine getirdiğini savundu.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:25
Anayasa Mahkemesi, Hainlere Sırtını Sıvazlıyor, Yargıtay Görevini Yapmıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki gerginliğe dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Can Atalay davası bağlamında Anayasa Mahkemesi’nin hainlere destek olduğunu iddia ederek, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin görevini eksiksiz yerine getirdiğini belirtti.

Bahçeli’nin açıklamalarına göre, Anayasa Mahkemesi’nin PKK’ya ve terörist Demirtaş’a destek verdiğini ifade eden MHP lideri, “Dağda, ovada, sınır içinde, sınır ötesinde başını ezdiğimiz hainlerin sırtını sıvazlayan Anayasa Mahkemesi’dir.” dedi. Ayrıca, “Terörist Demirtaş’ın lehine hak ihlali kararı verip 50 bin lira tazminat ödenmesine hükmeden Anayasa Mahkemesi’dir.” şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, Yargıtay’ın ise Can Atalay davasında doğru bir karar verdiğini savunarak, “Bize göre Yargıtay 3. Ceza Dairesi görevinin gereğini eksiksiz yapmıştır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi’nin PKK’ya para akıtılmasının önünü açtığını ve teröristlere hak ihlali kararıyla destek verdiğini öne sürdü.

MHP lideri, konuşmasında Hz. Mevlana’nın adaletle ilgili sözlerine de vurgu yaparak, “Her yanlış karar da zulümdür. Nitekim Anayasa Mahkemesi zulmün yanında, milletin ve devletin karşısında bir mihrak olarak sivrilmiştir.” dedi.

Bahçeli’nin bu açıklamaları, Türkiye’deki siyasi gelişmeler ve yargı tartışmalarıyla ilgili önemli bir çıkış olarak değerlendirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.