DOLAR 32,8366 -0.2%
EURO 35,6783 -0.58%
ALTIN 2.539,300,19
BITCOIN 2162899-2,45%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş Başkanlığına Veda Süreci: Kupalar, Transferler ve Taraftarla Gerilim

Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş Başkanlığına Veda Süreci: Kupalar, Transferler ve Taraftarla Gerilim

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin 4 yıllık görev süresindeki başarılarını ve zorluklarını keşfedin. Çebi'nin liderliğinde kazanılan kupalar, yapılan transferler ve taraftarla yaşanan gerilim.

ABONE OL
2 Aralık 2023 21:14
Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş Başkanlığına Veda Süreci: Kupalar, Transferler ve Taraftarla Gerilim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beşiktaş Kulübü’nün olağanüstü genel kurulu öncesinde başkanlık koltuğundan ayrılacak olan Ahmet Nur Çebi, 4 yıl 1 ay 13 gün boyunca kulübün başkanlığını yürüttü. 2019 yılında Fikret Orman’dan devraldığı başkanlık görevi, Çebi’nin liderliğinde önemli başarılar ve zorluklarla dolu bir dönemi beraberinde getirdi.

Çebi’nin başkanlığı döneminde Beşiktaş futbol takımı, Sergen Yalçın yönetiminde 2020-2021 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşayarak büyük bir başarı elde etti. Aynı sezon TFF Süper Kupa zaferiyle üçlü bir başarı yakalandı. Ancak, teknik direktörlük konusunda yaşanan istikrarsızlık ve birçok farklı teknik adamın göreve gelip ayrılması, Çebi’nin yönetimini eleştirilerle karşılamasına neden oldu.

Transfer politikalarında önemli adımlar atan Ahmet Nur Çebi, birçok oyuncuyu Beşiktaş’a kazandırdı. Özellikle 2022-2023 sezonunda yapılan transferlerle kadroyu güçlendiren Çebi, büyük bir mali yükün altına girdi. Ancak, takımın performansındaki dalgalanmalar ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yaşanan hayal kırıklığı, taraftarlar arasında Çebi’ye olan eleştirilerin artmasına neden oldu.

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin taraftarlarla arasındaki ilişkilerin zamanla gerilmesi, Lugano maçındaki protestolarla doruk noktasına ulaştı. Mağlubiyetin ardından yapılan istifa tezahüratları, Çebi’nin olağanüstü genel kurul kararı almasına yol açtı.

Ahmet Nur Çebi’nin başkanlık dönemi, hem kupalarla dolu zaferlere hem de taraftarla yaşanan gerilimlere sahne oldu. Beşiktaş’ın yeni başkanının belirleneceği genel kurul öncesinde, Çebi’nin kulüpteki iz bırakan dönemine veda etme süreci ilgiyle takip ediliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.