DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22388000,98%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Hava Kuvvetleri, İncirlik Hava Üssü’nde B-1B Uçakları İle Eğitim Görevini Gerçekleştirdi
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • ABD Hava Kuvvetleri, İncirlik Hava Üssü’nde B-1B Uçakları İle Eğitim Görevini Gerçekleştirdi

ABD Hava Kuvvetleri, İncirlik Hava Üssü’nde B-1B Uçakları İle Eğitim Görevini Gerçekleştirdi

ABD Hava Kuvvetleri, 9. Seferi Bombardıman Filosu'na ait B-1B bombardıman uçaklarıyla İncirlik Hava Üssü'nde eğitim görevi gerçekleştirdi. Bu görev kapsamında sıcak yakıt ikmal işlemi de uygulandı. İncirlik Üssü, stratejik konumu ve NATO entegrasyonu ile önemli bir merkez olarak öne çıkıyor.

ABONE OL
1 Kasım 2023 22:37
ABD Hava Kuvvetleri, İncirlik Hava Üssü’nde B-1B Uçakları İle Eğitim Görevini Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Hava Kuvvetlerinin 9. Seferi Bombardıman Filosu, B-1B bombardıman uçakları ile uzun süredir planlanan bombardıman görev gücü eğitim misyonunu gerçekleştirmek üzere İncirlik Hava Üssü’ne geldi. İncirlik Hava Üssü’nden yapılan açıklamaya göre, B-1B uçaklarına “hot-pit” yakıt ikmali gerçekleştirildi, ki bu, uçağın motorları çalışırken yakıt ikmali yapma taktiği anlamına gelir.

B-1B bombardıman uçakları, Türk Hava Kuvvetleri ile eğitim görevleri icra etmek amacıyla İncirlik Üssü’nde kısa bir süre konakladı. Bu görev, Müşterek Nihai Saldırı Kontrolcüsü (JTAC) prosedürlerini ve yakın hava desteği eğitim misyonlarını uygulayarak Türk ordusuyla iş birliği içinde gerçekleştirildi. ABD Hava Kuvvetleri 9. EBS Komutanı Yarbay Stillwell, işbirliği sonucunda NATO havacılarının etkili çalışmalarını ortaya koyduklarını belirtti.

ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü Kanat Komutan Yardımcısı Albay Robert Schoeneberg ise İncirlik Üssü’nün tarihi sıcak yakıt ikmali operasyonunu destekleyerek, üssün benzersiz yeteneklerini ve stratejik konumunu önemsediklerini ifade etti.

İncirlik Üssü, stratejik konumu ve NATO entegrasyonu açısından önemli bir merkez olarak dikkat çekiyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.