DOLAR 32,8210 -0.24%
EURO 35,6624 -0.62%
ALTIN 2.540,490,23
BITCOIN 2159481-3,33%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’e Üçüncü Kez Ziyarette; Filistin Çatışmalarının 28. Gününde
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’e Üçüncü Kez Ziyarette; Filistin Çatışmalarının 28. Gününde

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’e Üçüncü Kez Ziyarette; Filistin Çatışmalarının 28. Gününde

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'i üçüncü kez ziyaret ederek Filistin çatışmalarının 28. gününde somut önlemler talep etmek için İsrail yetkilileriyle görüşüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze'deki kara operasyonunda kaybettiği asker sayısı 23'e yükseldi. İsrail Ordu Sözcüsü, ateşkes seçeneğinin masada olmadığını duyurdu. Blinken, İsrail'de siyasi görüşmeler için İsrail yetkilileriyle buluşacak.

ABONE OL
3 Kasım 2023 09:14
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’e Üçüncü Kez Ziyarette; Filistin Çatışmalarının 28. Gününde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin çatışmalarının 28. gününde İsrail’i üçüncü kez ziyaret ediyor. Bu ziyaret kapsamında Blinken, İsrail yetkilileriyle bir araya gelerek Filistinli sivillere verilen zararın azaltılması için somut önlemler talep edecek.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonuna katılan 4 askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Bu durum, kara operasyonunda ölen asker sayısının 23’e yükseldiği anlamına geliyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari ise dün gece gerçekleştirdiği basın toplantısında, Gazze Şeridi’nin en büyük şehri olan Gazze’ye yönelik kuşatmanın tamamlandığını açıkladı ve ateşkes seçeneğinin masada olmadığını duyurdu.

Blinken, İsrail ziyareti sırasında ilk olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşüyor. Daha sonra ülkenin savaş kabinesi üyeleriyle bir araya gelecek olan Blinken, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile de görüşme planlıyor. Son olarak muhalefet lideri Yair Lapid ile görüşmesi de bekleniyor.

Blinken, ABD’den ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistinli sivillere verilen zararın azaltılmasını sağlamak için İsrail’den “somut önlemler” talep edeceğini belirtti. Bu gelişmeler, Filistin-İsrail çatışmalarının devam ettiği hassas bir dönemde uluslararası gündemi şekillendiriyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.