DOLAR 34,0413 0.29%
EURO 37,8966 0.19%
ALTIN 2.756,660,38
BITCOIN 1920427-0,75%
İstanbul
25°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tarihi Meclis Binasında Cumhuriyet Bayramı Mesajlarını Paylaştı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tarihi Meclis Binasında Cumhuriyet Bayramı Mesajlarını Paylaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümünde tarihi Meclis binasında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Cumhuriyet, Gazze'deki durum, yeni anayasa ve daha fazlası hakkında önemli mesajlar verdi. Detayları burada bulun.

ABONE OL
2 Kasım 2023 10:02
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tarihi Meclis Binasında Cumhuriyet Bayramı Mesajlarını Paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü vesilesiyle Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihi Meclis binasında CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu “Hafta Sonu” programında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kurtulmuş’un gündeme ilişkin öne çıkan mesajları:

Tarihi Meclis Binası ve Cumhuriyet:
Kurtulmuş, tarihi Meclis binasında yayın yapmanın büyük bir onur olduğunu belirtti. Cumhuriyetin ilan edildiği bu önemli binada bulunmanın anlamlı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. yıl döneminde Türkiye’nin güçlü bir şekilde anılmasını diledi.

Cumhuriyet ve Millet:
Cumhuriyetin herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, Cumhuriyetin Türk milletinin bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi. Bu nedenle insanların evlerine ve işyerlerine bayrak asmalarını, Cumhuriyet’i sahiplenmelerini anlamlı buldu. Ayrıca, Cumhuriyetçilik kavramının sadece belirli bir kesimin tekelinde olmadığını, herkesin bu değeri sahiplenebileceğini ifade etti.

Ortak Tarih ve Değişen Yönetim Şekli:
Kurtulmuş, Osmanlı İmparatorluğu’nun yerine Cumhuriyetin gelmesinin, ortak tarihimizin farklı safhaları olduğunu belirtti. Ancak bu değişikliğin, milletin aynı millet olduğu gerçeğini değiştirmediğini söyledi. Tarihin her safhasından dersler çıkararak ilerlemenin önemine değindi.

Gazze’deki Durum:
Gazze’deki etnik temizliği ve İsrail’in saldırılarını da gündeme getiren Kurtulmuş, İsrail’in Filistin’de soykırım benzeri uygulamalar yaptığını ifade etti. Filistin’e destek vermenin bir milli sorumluluk olduğunu belirtti ve dünya siyasetinin bu tür saldırılara karşı daha kararlı bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye ve Ortadoğu İstikrarı:
Türkiye’nin Ortadoğu’da istikrarın temsilcisi olduğunu belirten Kurtulmuş, bu nedenle Türkiye’nin bu bölgedeki olayları yakından takip ettiğini ifade etti. İsrail’in Türkiye’nin adımlarından rahatsız olduğunu ve Türkiye’nin bu durumun farkında olduğunu söyledi.

Yeni Anayasa ve Meclis İçtüzüğü:
Kurtulmuş, Türkiye’nin 1982 Anayasası’ndan daha çağdaş, özgürlükçü ve çoğulcu bir anayasa gerektiğini belirtti. Yeni anayasanın, devletin adaleti sağlama yükümlülüğünü içermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Meclis içtüzüğünün gözden geçirilmesi gerektiğini ve bu çalışmanın iyi niyetle yapılması gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu açıklamaları, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yapılan önemli bir programda gündeme gelen konuları yansıtmaktadır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.