DOLAR 32,8553 -0.05%
EURO 35,7121 -0.03%
ALTIN 2.542,60-0,08
BITCOIN 2166160-2,67%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polatlı’da Gazze İçin Hayır Çarşısı Kuruldu

Polatlı’da Gazze İçin Hayır Çarşısı Kuruldu

Ankara'nın Polatlı ilçesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından etkilenen Filistinlilere yardım etmek amacıyla hayır çarşısı kuruldu. Kermes gelirleri Gazze'ye yardım olarak gönderilecek.

ABONE OL
9 Kasım 2023 18:09
Polatlı’da Gazze İçin Hayır Çarşısı Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı ilçesinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından etkilenen Filistinlilere yardım etmek amacıyla hayır çarşısı kuruldu. Cumhuriyet Meydanı’nda açılan kermes, Gazze’ye destek olmak isteyen vatandaşlar için bir araya geldi. Kermesin gelirleri, Gazze’ye yardım olarak gönderilecek.

Kermesin açılışı, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde yapıldı, ve burada saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi. Polatlı Müftüsü Hayri Cihangeri, toplanan yardımların Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla düzenlenen bu etkinliğin Filistinlilere bir nefes olmayı hedeflediğini belirtti. Geçen cuma günü ilçedeki camilerden toplamda 338 bin lira yardım toplandığını kaydeden Cihangeri, Polatlı halkına bu katkıları için teşekkür etti.

Cihangeri, Filistin’deki zulme maruz kalan insanların acılarını hafifletmek için ilçede toplumsal dayanışma içinde olduklarını ve İsrail’in uyguladığı zulmü şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, “Gazze bizim geçmişimizdir, geçmişimize zulüm edilmesini kabul edemeyiz.” dedi.

Polatlı’da düzenlenen bu hayır çarşısı, Gazze’deki insani krizin hafifletilmesine ve yardım elinin uzatılmasına katkı sağlayan bir örnek olarak dikkat çekiyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları dünya genelinde büyük tepki çekerken, toplumlar ve yardım kuruluşları Gazze’deki insanlara destek olmak için çeşitli yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyorlar.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.