DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çorum Tanıtım Günleri Ankara’da Renkli ve Lezzet Dolu Bir Festivalle Kutlandı

Çorum Tanıtım Günleri Ankara’da Renkli ve Lezzet Dolu Bir Festivalle Kutlandı

Ankara'da gerçekleşen Çorum Tanıtım Günleri'nde Çorum'un yöresel lezzetleri ve renkli etkinliklerle Başkentlilere tanıtıldı. Festival kapsamında 1 ton Çorum Leblebisi dağıtıldı.

ABONE OL
9 Kasım 2023 19:19
Çorum Tanıtım Günleri Ankara’da Renkli ve Lezzet Dolu Bir Festivalle Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Altınpark bölgesinde düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri, yöresel lezzetler ve eğlenceli etkinliklerle başkent sakinlerini ağırladı. Festivalde, Çorum’un zengin mutfağı ve kültürel mirası tanıtıldı.

Festival kapsamında Çorum’un ünlü lezzeti olan Çorum Leblebisi, Osmancık Pirinci, İskilip Dolması, Kuzu Çevirmesi ve Çorum Gözlemeleri gibi yöresel ürünler sunularak ziyaretçilere tadıldı. Lezzetli Çorum mutfağının gurur kaynaklarından biri olan İskilip Dolması için düzenlenen yarışma renkli anlara sahne oldu. 10 yarışmacı arasındaki kıyasıya rekabette zaferi elde eden Yaşar Yıldırım, 1 kilo Çorum Leblebisi kazandı. Katılanlar arasında birinci olan Yaşar Yıldırım, “Yarışmada onlar dolma yaparken ter döktü, biz sadece yedik. Çok güzel oldu, ellerine sağlık. Hakeddik, leblebilerimizi alıp gideceğiz, inşallah” dedi.

Ayrıca, festival ziyaretçilerine 1 ton Çorum Leblebisi dağıtıldı. Çorum’dan festivale katılan Kahraman Bayıral, “Ankaralılara farklı leblebi çeşitleri sunuyoruz. Pazar günü akşama kadar buradayız ve Ankaralılara 1 ton leblebi ikram ediyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Lezzet tutkunu Leyla Gerçeker, “Çorum leblebisi için geldim açıkçası. Seyahatlerimde alıp eve getirdiğim leblebiler bunlar. Bunların tuzlu olanları ve acı olanları da var. Her birinin lezzetleri farklı. Leblebi deyince aklıma gerçekten Çorum geliyor” dedi.

Kendi memleketi Çorum’un festivaline katılan Cengiz Derelier ise “Çorum’u biz yapan değerler var, her memleketin ayrı değerleri var. Burada da Çorum leblebisini görmek ayrı bir keyif verdi. Bakkaldan, marketten alınmış gibi değil. O topraklardan geldiğini hissediyorsunuz, ayrı bir keyif veriyor” şeklinde konuştu.

Çorum Tanıtım Günleri, lezzetli yemekler, eğlenceli etkinlikler ve Çorum’un zengin kültürel mirasıyla renkli ve keyif dolu bir etkinlik olarak Başkentlilerin ilgisini çekti. Festival, Çorum’un tarihini, kültürünü ve geleneklerini tanıtarak bölgeler arası kültürel etkileşimi destekledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.