DOLAR 32,8364 -0.2%
EURO 35,6675 -0.61%
ALTIN 2.539,190,18
BITCOIN 2167377-2,53%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da İnsan Zinciri ile Gazze’ye Destek: ‘El Ele Gazze Şeridi’ Eylemi Düzenlendi

Konya’da İnsan Zinciri ile Gazze’ye Destek: ‘El Ele Gazze Şeridi’ Eylemi Düzenlendi

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek ve destek göstermek amacıyla Mevlana Meydanı'nda "El Ele Gazze Şeridi" eylemi düzenledi. Eyleme Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, STK'lar ve vatandaşlar katıldı. Platform Başkanı Adem Ceylan, Gazze'deki soykırıma dikkat çekerek, "Gazze Şeridi'ni asla terk etmeyeceğimizi ilan etmek istiyoruz" dedi.

ABONE OL
13 Kasım 2023 21:16
Konya’da İnsan Zinciri ile Gazze’ye Destek: ‘El Ele Gazze Şeridi’ Eylemi Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek ve Gazze’ye destek vermek amacıyla “El Ele Gazze Şeridi” eylemi düzenledi. Mevlana Meydanı’nda başlayan etkinlikte, Konya halkı tarafından oluşturulan insan zinciri, 6 kilometrelik bir mesafeyi kapsayarak Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kadar devam etti.

Eyleme, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Platform Başkanı Adem Ceylan, İsrail’in yıllardır Gazze’de gerçekleştirdiği işgal ve zulümlerin 7 Ekim’den bu yana sürekli artan saldırılarla bir soykırıma dönüştüğüne şahit olduklarını belirterek, “Gazze Şeridi’ni asla terk etmeyeceğimizi ilan etmek istiyoruz. Mevlana Meydanı’ndan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne kadar el ele tutuşacak, sessizce Gazze Şeridi’nin Konya olduğunu, Gazze Şeridi’nin tüm Türkiye olduğunu tüm dünyaya ilan etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eylemde çeşitli dövizler taşındı, İsrail’in saldırılarına dikkat çeken sloganlar atıldı, Gazze’ye destek mesajları yükseltildi. Etkinliğin amacı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ve Gazze’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek, ulusal ve uluslararası kamuoyunu bu konuda duyarlılığa çağırmaktı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.