DOLAR 32,8235 -0.23%
EURO 35,6831 -0.55%
ALTIN 2.538,550,15
BITCOIN 2179431-1,23%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Konya’da Trafik Kazasında 5 Kişi Hayatını Kaybetti: Sürücünün Aşırı Süratli Olduğu Belirlendi

Konya’da Trafik Kazasında 5 Kişi Hayatını Kaybetti: Sürücünün Aşırı Süratli Olduğu Belirlendi

Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobilin aşırı süratli olduğu belirlendi. 19 yaşındaki sürücü Sefa Selvi'nin ifadesine göre, kazada hayatını kaybeden 5 kişiye çarpmamak için direksiyonu refüje kırdığını ancak frene bastığı halde duramadığını söyledi. Kazada Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Elif Aslan (14), Fadime Aslan (7) ve Azra Atalay (9) hayatını kaybetti. Selvi, tutuklandı.

ABONE OL
13 Kasım 2023 22:08
Konya’da Trafik Kazasında 5 Kişi Hayatını Kaybetti: Sürücünün Aşırı Süratli Olduğu Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’nın Selçuklu ilçesinde, tramvaydan inip karşıya geçmeye çalışan bir aileye çarpan otomobilin sürücüsü 19 yaşındaki Sefa Selvi’nin ifadesine göre, kazada hayatını kaybeden 5 kişiye çarpmamak için direksiyonu refüje kırdığı ancak frene bastığı halde duramadığı belirlendi. Olayda hayatını kaybedenler arasında Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Elif Aslan (14), Fadime Aslan (7) ve Azra Atalay (9) bulunmaktaydı. Ayrıca, kazada yaralanan 5 kişinin tedavisi sürüyor.

Polis ekipleri, kazanın ardından sürücü Sefa Selvi’nin ifadesini aldı. Selvi, kazanın seyrini “Seyir halinde iken bir anda karşıma kalabalık grup çıktı. Direksiyonu refüje doğru kırdım, frene bastım ancak duramadım” şeklinde açıkladı. Selvi’nin alkol ve uyuşturucu testleri negatif çıktı. Yapılan teknik incelemede, aracın 117 kilometre hızla gittiği ve 89 metre fren izine rastlandığı belirlendi.

Sürücü Sefa Selvi, çıkarıldığı mahkemece bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan tutuklandı. Selvi’nin sporcu olduğu ve kaza öncesinde 1,5 litre protein tozu içtiğini ifade ettiği, ayrıca bir önceki gece 1 litre enerji içeceği içtiğini söylediği kaydedildi. Emniyet yetkilileri, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.