DOLAR 32,8214 -0.24%
EURO 35,6588 -0.62%
ALTIN 2.540,350,23
BITCOIN 2166647-2,78%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığını Kaybederek Tarihe Geçti

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığını Kaybederek Tarihe Geçti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığındaki sonucu ve 38. Olağan Kurultay'daki ilginç gelişmeler.

ABONE OL
5 Kasım 2023 08:44
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığını Kaybederek Tarihe Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

38. Olağan Kurultay’da CHP Genel Başkanlığı için yaşanan ilginç gelişmeler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti tarihinde tarihi bir yere sahip olmasına neden oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yaşadığı art arda gelen seçim yenilgilerine rağmen görevinden vazgeçmeyerek CHP Genel Başkanlığı koltuğunda ısrarcı davrandı. Ancak CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, tarihi bir sonuca sahne oldu. Kurultayda genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı, bu da bir ilk olarak kayda geçti.

Kurultayın sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde bir kurultayda kaybeden ilk genel başkan oldu. Koltuğu kaybetmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu, salonu hüsranla terk etti.

Özgür Özel, kurultayın ikinci turunda 812 oy alarak CHP’nin yeni genel başkanı oldu. Bu sonuçla Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP’nin 8. genel başkanı olarak tarihe geçti. Özel’in seçimi kazanması, CHP içinde önemli bir değişimin habercisi olarak kabul ediliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.